Coolblue komt met toegevoegde realiteit

Foto Coolblue

De Coolblue-app heeft voortaan ook een beetje toegevoegde realiteit: klanten kunnen nu virtueel een tv in hun kamer plaatsen om het gewenste formaat uit te kiezen.

 

15% teruggestuurd wegens formaat

Via de Coolblue-app kunnen klanten voortaan virtueel televisietoestellen in verschillende formaten in hun huis plaatsen, waar ze maar willen: opgehangen aan de muur, op een tv-meubel of in een kast. Voorlopig maakt de app gebruik een model-tv in verschillende formaten, binnenkort wordt de functie uitgebreid naar alle specifieke modellen tv’s. Zo kunnen klanten niet alleen kijken of het formaat past, maar ook of het model goed staat in hun kamer.

 

Het juiste formaat tv kiezen is online geen evidentie: “We weten dat 15% van de tv’s in België wordt teruggestuurd, omdat het formaat van de tv anders blijkt dan gedacht. Met de toevoeging van de augmented reality functie aan de app weten klanten vanaf nu precies welk formaat ze nodig hebben. Zo kunnen we nóg meer klanten blij maken”, meent 'beginbaas' Pieter Zwart. De nieuwe functie is beschikbaar in de Android- en iOS-app van Coolblue in het Nederlands, Frans en Engels.

 

Coolblue is naar eigen zeggen het eerste e-commercebedrijf dat toegevoegde realiteit toepast op het gebruik van elektronica, maar helemaal nieuw is het fenomeen uiteraard niet in de retailsector. Onder meer IKEA en Amazon maken al gebruik van gelijkaardige technologie om klanten toe te laten meubilair en andere producten eerst in 3D in hun interieur te bekijken, vooraleer tot de aankoop over te gaan.