Coolblue lanceert Android-app na jaar wachten

Medewerker toont Coolblue Android app
Foto: Coolblue

Een jaar nadat de app voor iPhone uitkwam, heeft Coolblue nu ook een eigen app voor Android-toestellen. De app belooft de snelste manier te zijn om producten te bestellen.

 

Lang na iOS- en Belgische versie

De Coolblue-app is volgens de elektronicaretailer “de allersnelste manier” om een product uit het assortiment in huis te krijgen. Sinds augustus 2017 was de app er al voor iOS-gebruikers, maar nog niet voor Android-toestellen. Hoewel de mobiele applicatie volgens Coolblue tussen augustus en oktober vorig jaar al meer dan 70.000 keer werd gedownload, moesten Android-gebruikers nog een jaar wachten op hun versie. 

 

Eind oktober 2017 kwam nog eerder een speciale Belgische variant van de app uit, zowel in het Nederlands als in het Frans. “De app kwam er op veelvuldige vraag van onze klanten. Het is een verlengstuk van onze website en zal ook elke dag een beetje beter worden gemaakt. Je kan dus elke twee weken een update met nieuwe features verwachten”, zei Matthias De Clercq, toenmalig manager van Coolblue België.

 

Vanaf nu is de app er niettemin ook voor Android. Coolblue belooft dat shoppers er binnen twee klikken het hele assortiment zien, net als alle reviews van producten. De app biedt bovendien een verlanglijstje en wie koopt, kan in de app zelf zijn pakketje van deur tot deur volgen.