Coolblue levert met elektrische tv-bussen

Coolblue gaat elektrische busjes gebruiken om te leveren in Rotterdam en Amsterdam. De elektronicaverkoper noemt de bestelwagens tv-bussen, omdat ze in de eerste plaats televisies bezorgen.

 

80% van alle televisies

De eerste volledig elektrische busjes zullen in de toekomst bovendien rijden op energie die de onlineretailer zelf opwekt met zonnepanelen op het dak van zijn magazijn in Tilburg. Op dit moment is het zonnedak weliswaar nog in aanbouw.

 

Coolblue ziet vooral voor de levering van televisietoestellen een rol weggelegd voor de busjes. “Vandaag bezorgen we voor de eerste keer tv’s bij klanten met onze nieuwe elektrische busjes. We komen ‘m zelf brengen en zetten ‘m neer waar de klant wil. We verwachten dat 80% van alle tv’s in Rotterdam en Amsterdam met deze elektrische busjes bij onze klanten wordt bezorgd”, zegt oprichter Pieter Zwart.

 

Andere grote Nederlandse steden mogen de elektrische bussen later dit jaar verwachten. De bezorging gebeurt net zoals bij andere thuisleveringen van Coolblue op de dag na bestelling, binnen een tijdvak van een uur. Klanten krijgen een kwartier op voorhand een sms met het exacte tijdstip van de levering.