Coolblue opent eerste Duitse winkel in Düsseldorf

Coolblue

E-commercebedrijf Coolblue heeft vrijdag z’n eerste fysieke winkel in Duitsland geopend: een groot en groen filiaal in het centrum van Düsseldorf. Er staan in het land nog meer winkels op de planning.

 

“Duits netwerk verder uitbouwen”

De eerste Duitse Coolblue-winkel is een flink uit de kluiten gewassen exemplaar: hij is wel 2.600 m² groot. Klanten kunnen er meer dan duizend producten zelf uitproberen, en kunnen ook langskomen voor advies, reparaties en het ophalen van online bestellingen. De nieuwe winkel bevindt zich in hartje Düsseldorf, in het winkelcentrum Kö-Bogen II. Dit opmerkelijke gebouw heeft de groenste gevel van Europa, gemaakt van maar liefst 30.000 planten.
 

In de zomer van 2020 trok Coolblue de Duitse grens over. Ondertussen telt het bedrijf in Duitsland al meer dan 100 Coolblue’ers en heeft het in Noordrijn-Westfalen zijn eigen bezorgnetwerk, installatiedienst en fietsnetwerk al flink uitgebouwd. “Het komende jaar gaan we door met uitbreiden op Duitse bodem”, zegt topman Pieter Zwart. “In Noordrijn-Westfalen willen we onze bezorgdiensten CoolblueBezorgt en CoolblueFietst verder uitbouwen. Ook willen we er nog meer winkels openen. Zo gaan we nog meer Duitse klanten heel erg blij maken.”