Coolblue sluit honderden webshops | RetailDetail

Coolblue sluit honderden webshops

Coolblue sluit honderden webshops
© Coolblue

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

 

Voorloper van geografische expansie?

Onze voorbeelden uit de intro zijn ingelijfd bij coolblue.nl/.be en heten voortaan coolblue.nl/mobiele-telefonie en coolblue.be/nl/mobiele-telefonie. De omzetting moet het voor klanten veel makkelijker maken om de juiste producten te vinden, klinkt het in Rotterdam. Zij moeten nu nog enkel "Coolblue" onthouden in plaats van de honderden verschillende -stores, -shops en -winkels van tevoren. Bovendien is de webshop nu makkelijker te vinden via Google. 

 

Ook voor Coolblue zelf biedt de nieuwe structuur tal van voordelen: zo kan het bedrijf op deze manier makkelijker marketingcampagnes opzetten over de (voormalige) webshopgrenzen heen. “Het overgaan naar één domein was best spannend. De commerciële consequenties zijn gigantisch groot: nu kunnen we sneller gaan automatiseren en doorontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om de vele mogelijkheden verder te gaan uitbouwen,” aldus topman Pieter Zwart.

 

Ook opmerkelijk: Coolblue hint in het persbericht voor het eerst duidelijk naar verdere internationale expansie. "Bovendien wordt het (...) gemakkelijker om de website te vertalen", klinkt het. Momenteel is Coolblue enkel beschikbaar in het Nederlands (Nederland en België) en het Frans (België). 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.