Coolblue trekt naar Keulen

Leveringsdienst door retailer Coolblue in Duitsland
Foto: Coolblue

Coolblue breidt uit naar de regio rond Keulen: ook in die Duitse stad levert de onlineretailer nu witgoed aan huis. Pas begin deze zomer ging de Nederlandse elektronicaspecialist voor het eerst in Duitsland van start, rond de Nederrijn.

 

Winkel en fietskoeriers op komst

Coolblue voegt al snel een tweede Duitse regio toe, enkele maanden na zijn lancering in de Nederrijn (de omgeving van Düsseldorf). Vanaf nu kunnen ook klanten uit Keulen, Leverkusen en het gebied Rijn-Erft witgoed (wasmachines, drogers, koelkasten, ...) online bestellen en thuis laten leveren en installeren. De Nederlandse onlineretailer werkt er met levering de volgende dag, via de eigen leveringsservice CoolblueLiefert.

 

Er zijn overigens nog meer Duitse plannen: de retailer laat al weten er binnenkort een fysieke winkel te zullen openen. Bovendien werkt het bedrijf aan de lancering van een eigen fietskoeriersvloot, net zoals die ook al in Nederland en België bestaat. Online worden ondertussen nog nieuwe diensten en productcategorieën toegevoegd. Coolblue, dat vorig jaar een omzet van 1,5 miljard euro draaide, wil immers ook in Duitsland een belangrijke speler worden.