Coolblue verdrievoudigt Antwerpse aanwezigheid

Coolblue

Coolblue zet weer een stapje verder in zijn Belgische expansie en plant een nieuwe winkelopening in Antwerpen. Met 1500 m² moet dat meteen de op één na grootste winkel in België worden voor de Rotterdammers. 

 

Drie keer groter

Coolblue zal het pand betrekken waar tot voor kort kinderkledingwinkel Orchestra-Prémaman zat, schuin over de Ikea op de Boomsesteenweg in Wilrijk. De nieuwe locatie is 1500 m² groot, drie keer zo veel als de huidige winkel een paar honderd meter verderop. Alle veertig huidige werknemers verhuizen mee, en gezien de uitbreiding in oppervlakte is er ook nog plaats voor zeker vijftien nieuwe werknemers, meldt de Nederlandse keten in een persbericht.

 

Het is al de derde Antwerpse vestiging voor Coolblue: in 2007 startten ze hun Belgische aanwezigheid in een winkel(tje) aan de Ankerrui in het Antwerpse stadscentrum, dat ze vrij snel inruilden voor hun huidige - en al veel grotere - stekje aan de Boomsesteenweg. Maar aangezien de omzet razendsnel blijft toenemen, blijkt nu ook die tweede stek een maatje te klein te zijn geworden.

 

Het bedrijf van Pieter Zwart werkt gestaag aan zijn Belgische expansie: het heeft naast Wilrijk ook al winkels in Brussel, Gent (opvallend: deze "Coolblue XXL" is toch een kwart kleiner dan de nieuweling in Wilrijk), Hasselt en Zaventem. Kuurne bij Kortrijk staat voor binnenkort op het programma.