CoolblueFietst nu ook in Gent

CoolblueFietst nu ook in Gent
Coolblue

Vanaf vandaag levert Coolblue ook kleine pakjes per fiets in Gent. Het is na Antwerpen de tweede Belgische stad waar de bezorgservice wordt uitgerold.

 

Klanttevredenheid

CoolblueFietst, zoals de bezorgdienst van de online retailer heet, bestaat al een tijdje in Nederland en werd eind vorig jaar ook geïntroduceerd in Antwerpen. Vandaag is het de beurt aan Gent en later volgen de andere grote Belgische steden. Met een bakfiets worden kleinere producten zoals een smartphone of koptelefoon aan huis geleverd.

 

Het bezorgen van pakketten per fiets maakt deel uit van de strategie om sterk in te zetten op klantentevredenheid: klanten zullen niet langer een hele dag hoeven thuis te blijven, maar krijgen hun bestelling in een tijdvak van één uur geleverd. Een kwartier voor levering ontvangen ze nog een SMS met het exacte tijdstip van bezorging.

 

Controle

CoolblueFietst is een eigen bezorgdienst van de e-commercegigant. Ook voor de bezorging van witgoed heeft Coolblue de bezorging in eigen handen genomen. Daarmee kan het bedrijf niet alleen nog meer inzetten op klantentevredenheid, maar krijgt het ook controle over de last mile delivery.