Correct schrapt éénderde van de banen | RetailDetail

Correct schrapt éénderde van de banen

Correct schrapt éénderde van de banen

De Rotterdamse elektronicaverkoper Correct ontsnapt niet aan de economische crisis: de onderneming maakte afgelopen weekeinde bekend 35 van de ruim honderd banen bij de winkels te schrappen.

Eigenaars geloven wel in concept

Drie jaar van miljoenenverliezen op rij nopen Correct tot de ingrijpende reorganisatie, zo bericht RTV Rijnmond. Het landelijk bekende familiebedrijf denkt wel nog altijd dat er een gezonde toekomst is weggelegd voor de onderneming. Daartoe wordt onder meer de logistiek aangepakt en wil het bedrijf de verkopen via internet verder uitbreiden.

 

Om de onderneming verder te helpen, investeert de eigenaarsfamilie een aanzienlijk bedrag uit het familievermogen. "We moeten dit helaas doen, we kunnen niet anders. We zullen wel gewoon open blijven", zegt directeur Kitty de Jong. Eind vorige week is het personeel al ingelicht. Correct, landelijk bekend door de reclameleus 'Als Correct het niet heeft, vergeet het dan maar', bestaat volgend jaar 75 jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.