Correct schrapt éénderde van de banen | RetailDetail

Correct schrapt éénderde van de banen

Correct schrapt éénderde van de banen

De Rotterdamse elektronicaverkoper Correct ontsnapt niet aan de economische crisis: de onderneming maakte afgelopen weekeinde bekend 35 van de ruim honderd banen bij de winkels te schrappen.

Eigenaars geloven wel in concept

Drie jaar van miljoenenverliezen op rij nopen Correct tot de ingrijpende reorganisatie, zo bericht RTV Rijnmond. Het landelijk bekende familiebedrijf denkt wel nog altijd dat er een gezonde toekomst is weggelegd voor de onderneming. Daartoe wordt onder meer de logistiek aangepakt en wil het bedrijf de verkopen via internet verder uitbreiden.

 

Om de onderneming verder te helpen, investeert de eigenaarsfamilie een aanzienlijk bedrag uit het familievermogen. "We moeten dit helaas doen, we kunnen niet anders. We zullen wel gewoon open blijven", zegt directeur Kitty de Jong. Eind vorige week is het personeel al ingelicht. Correct, landelijk bekend door de reclameleus 'Als Correct het niet heeft, vergeet het dan maar', bestaat volgend jaar 75 jaar.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.