Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten | RetailDetail

Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten

Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten

Dixons Carphone, dat in augustus van dit jaar ontstond na de fusie van Carphone Warehouse en Dixons Retail, heeft goede halfjaarresultaten kunnen voorleggen, ondanks problemen in Nederland.

Zwakke resultaten in Nederland

De onderliggende winst van Dixons Carphone steeg in de zes maanden tot november met 30 procent naar 78 miljoen pond (net geen 100 miljoen euro).

 

"Het is een symbolisch moment in onze geschiedenis [...] om onze eerste halfjaarlijkse resultaten te rapporteren. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat ze bemoedigend zijn. De omzet is op vergelijkbare basis met 5 procent gestegen en de winst voor belastingen groeide met 30 procent", zegt CEO Sebastian James.

 

Vooral de winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland deden het goed. In het eerste kwartaal steeg de vergelijkbare omzet er met 6 procent en 11 procent in het tweede kwartaal. In Duitsland en Nederland waren de resultaten een stuk zwakker: daar was sprake van een verlies van 20 miljoen pond (25 miljoen euro). Als gevolg gaat Dixons Carphone onder andere 50 winkels sluiten in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.