Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten

Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten

Dixons Carphone, dat in augustus van dit jaar ontstond na de fusie van Carphone Warehouse en Dixons Retail, heeft goede halfjaarresultaten kunnen voorleggen, ondanks problemen in Nederland.

Zwakke resultaten in Nederland

De onderliggende winst van Dixons Carphone steeg in de zes maanden tot november met 30 procent naar 78 miljoen pond (net geen 100 miljoen euro).

 

"Het is een symbolisch moment in onze geschiedenis [...] om onze eerste halfjaarlijkse resultaten te rapporteren. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat ze bemoedigend zijn. De omzet is op vergelijkbare basis met 5 procent gestegen en de winst voor belastingen groeide met 30 procent", zegt CEO Sebastian James.

 

Vooral de winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland deden het goed. In het eerste kwartaal steeg de vergelijkbare omzet er met 6 procent en 11 procent in het tweede kwartaal. In Duitsland en Nederland waren de resultaten een stuk zwakker: daar was sprake van een verlies van 20 miljoen pond (25 miljoen euro). Als gevolg gaat Dixons Carphone onder andere 50 winkels sluiten in Nederland.

Tags: