Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten | RetailDetail

Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten

Dixons Carphone behaalt sterke eerste resultaten

Dixons Carphone, dat in augustus van dit jaar ontstond na de fusie van Carphone Warehouse en Dixons Retail, heeft goede halfjaarresultaten kunnen voorleggen, ondanks problemen in Nederland.

Zwakke resultaten in Nederland

De onderliggende winst van Dixons Carphone steeg in de zes maanden tot november met 30 procent naar 78 miljoen pond (net geen 100 miljoen euro).

 

"Het is een symbolisch moment in onze geschiedenis [...] om onze eerste halfjaarlijkse resultaten te rapporteren. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat ze bemoedigend zijn. De omzet is op vergelijkbare basis met 5 procent gestegen en de winst voor belastingen groeide met 30 procent", zegt CEO Sebastian James.

 

Vooral de winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland deden het goed. In het eerste kwartaal steeg de vergelijkbare omzet er met 6 procent en 11 procent in het tweede kwartaal. In Duitsland en Nederland waren de resultaten een stuk zwakker: daar was sprake van een verlies van 20 miljoen pond (25 miljoen euro). Als gevolg gaat Dixons Carphone onder andere 50 winkels sluiten in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.