Dixons Carphone doet Nederlandse The Phone House van de hand | RetailDetail

Dixons Carphone doet Nederlandse The Phone House van de hand

Dixons Carphone doet Nederlandse The Phone House van de hand

Het Britse bedrijf Dixons Carphone heeft The Phone House Nederland verkocht aan een Nederlandse concurrent van het bedrijf, Optie 1. Vorige week werd The Phone House Deutschland al verkocht aan het Duitse telecombedrijf Drillisch AG.

Minderheidsaandeel behouden

Dixons Carphone had al de aandelen van The Phone House Nederland in handen, maar sinds de fusie tussen Dixons en Carphone Warehouse is het bedrijf bezig met herstructureringen en daar hoort de verkoop van bepaalde onderdelen bij. Het verkoopt nu 83 procent van de aandelen aan Optie 1, al houdt het zelf een minderheid in handen.

 

"Volgend op de verkoop van The Phone House Deutschland vorige week, is dit een nieuwe stap in ons strategisch plan om ons te focussen op onze core retail in markten waar we groot genoeg zijn en relevant voor klanten, terwijl we groeien door middel van partnerschappen op de internationale markten", aldus CEO Sebastian James.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.