Dixons Carphone doet Nederlandse The Phone House van de hand | RetailDetail

Dixons Carphone doet Nederlandse The Phone House van de hand

Dixons Carphone doet Nederlandse The Phone House van de hand

Het Britse bedrijf Dixons Carphone heeft The Phone House Nederland verkocht aan een Nederlandse concurrent van het bedrijf, Optie 1. Vorige week werd The Phone House Deutschland al verkocht aan het Duitse telecombedrijf Drillisch AG.

Minderheidsaandeel behouden

Dixons Carphone had al de aandelen van The Phone House Nederland in handen, maar sinds de fusie tussen Dixons en Carphone Warehouse is het bedrijf bezig met herstructureringen en daar hoort de verkoop van bepaalde onderdelen bij. Het verkoopt nu 83 procent van de aandelen aan Optie 1, al houdt het zelf een minderheid in handen.

 

"Volgend op de verkoop van The Phone House Deutschland vorige week, is dit een nieuwe stap in ons strategisch plan om ons te focussen op onze core retail in markten waar we groot genoeg zijn en relevant voor klanten, terwijl we groeien door middel van partnerschappen op de internationale markten", aldus CEO Sebastian James.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.