Eerste Samsung Experience Stores openen deuren | RetailDetail

Eerste Samsung Experience Stores openen deuren

Eerste Samsung Experience Stores openen deuren

In Haarlem en Den Haag zijn vandaag de twee eerste Experience Stores van Samsung opengegaan. Volgende maand komen daar nog drie vestigingen bij. De winkels vormen een samenwerking met Phone House.

Na Nederland rest van Europa

In de Samsung Experience Stores kunnen consumenten het volledige mobiele gamma van Samsung ontdekken, met alle mobiele telefoons, tablets en wearables zoals de smartwatches. Daarnaast kunnen ze net zoals bij gewone winkels van The Phone House abonnementen bij verschillende aanbieders afsluiten.

 

Na de filialen in Haarlem en Den Haag komen er ook Samsung Experience Stores in Amersfoort, Apeldoorn en Eindhoven. Daarna volgen er vestigingen in Duitsland, Ierland, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Ook daar zal Samsung samenwerken met de Carphone Warehouse Group, het moederbedrijf van The Phone House.

 

Met de Experience Stores is Samsung bezig aan een inhaalbeweging op Apple, dat wereldwijd al veel meer Apple Stores heeft. Tot nu toe werkte Samsung vooral met shop-in-shops.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.