Eerste speciaalzaak 3D-printers open

Eerste speciaalzaak 3D-printers open
Aan de Westblaak in Rotterdam is Ridix, de eerste speciaalzaak in 3D-printers in Nederland, geopend. Klanten kunnen er printers in werking zien en deze direct uit voorraad aanschaffen.

3D-printers om te kopen of huren

Ridix gaat ook demonstraties verzorgen om de nieuwe technologie breder bekend te maken en gaat de printers verhuren aan mensen die de aanschaf nu nog een te grote investering vinden, zo meldt Emerce.

 

De onderneming importeert de printers deels zelf, maar heeft ook apparatuur in de winkel staan om voor opdrachten te gebruiken. Klanten kunnen zo een scan insturen en vier dagen later een miniversie in 'full colour' ophalen. Met deze dienst mikt Ridix op zowel particulieren als het bedrijfsleven. Een soortgelijke dienst wordt sinds ruim een jaar ook al in Haarlem aangeboden, maar hier zijn de printers zelf niet te koop.

 

Futuristen zien in het printen in drie dimensies een revolutionaire ontwikkeling die het productieproces van veel producten de komende jaren ingrijpend gaat veranderen. Recent werd bijvoorbeeld bekend dat de Supermarkt van de Toekomst, die mogelijk in Ede wordt gebouwd, een printer krijgt waar bezoekers maaltijden op maat kunnen laten uitprinten.

Tags: