Eerste speciaalzaak 3D-printers open | RetailDetail

Eerste speciaalzaak 3D-printers open

Eerste speciaalzaak 3D-printers open
Aan de Westblaak in Rotterdam is Ridix, de eerste speciaalzaak in 3D-printers in Nederland, geopend. Klanten kunnen er printers in werking zien en deze direct uit voorraad aanschaffen.

3D-printers om te kopen of huren

Ridix gaat ook demonstraties verzorgen om de nieuwe technologie breder bekend te maken en gaat de printers verhuren aan mensen die de aanschaf nu nog een te grote investering vinden, zo meldt Emerce.

 

De onderneming importeert de printers deels zelf, maar heeft ook apparatuur in de winkel staan om voor opdrachten te gebruiken. Klanten kunnen zo een scan insturen en vier dagen later een miniversie in 'full colour' ophalen. Met deze dienst mikt Ridix op zowel particulieren als het bedrijfsleven. Een soortgelijke dienst wordt sinds ruim een jaar ook al in Haarlem aangeboden, maar hier zijn de printers zelf niet te koop.

 

Futuristen zien in het printen in drie dimensies een revolutionaire ontwikkeling die het productieproces van veel producten de komende jaren ingrijpend gaat veranderen. Recent werd bijvoorbeeld bekend dat de Supermarkt van de Toekomst, die mogelijk in Ede wordt gebouwd, een printer krijgt waar bezoekers maaltijden op maat kunnen laten uitprinten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.