Eerste speciaalzaak 3D-printers open | RetailDetail

Eerste speciaalzaak 3D-printers open

Eerste speciaalzaak 3D-printers open
Aan de Westblaak in Rotterdam is Ridix, de eerste speciaalzaak in 3D-printers in Nederland, geopend. Klanten kunnen er printers in werking zien en deze direct uit voorraad aanschaffen.

3D-printers om te kopen of huren

Ridix gaat ook demonstraties verzorgen om de nieuwe technologie breder bekend te maken en gaat de printers verhuren aan mensen die de aanschaf nu nog een te grote investering vinden, zo meldt Emerce.

 

De onderneming importeert de printers deels zelf, maar heeft ook apparatuur in de winkel staan om voor opdrachten te gebruiken. Klanten kunnen zo een scan insturen en vier dagen later een miniversie in 'full colour' ophalen. Met deze dienst mikt Ridix op zowel particulieren als het bedrijfsleven. Een soortgelijke dienst wordt sinds ruim een jaar ook al in Haarlem aangeboden, maar hier zijn de printers zelf niet te koop.

 

Futuristen zien in het printen in drie dimensies een revolutionaire ontwikkeling die het productieproces van veel producten de komende jaren ingrijpend gaat veranderen. Recent werd bijvoorbeeld bekend dat de Supermarkt van de Toekomst, die mogelijk in Ede wordt gebouwd, een printer krijgt waar bezoekers maaltijden op maat kunnen laten uitprinten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.