Eigenaar Phone House neemt ketens BAS Group over | RetailDetail

Eigenaar Phone House neemt ketens BAS Group over

Eigenaar Phone House neemt ketens BAS Group over

Relevant Holdings, dat sinds afgelopen zomer ook eigenaar is van Phone House en Typhone.nl, gaat de ketens Dixons, iCentre en MyCom overnemen. Daarover is een akkoord bereikt met de curator, na het faillissement van BAS Group.

Helft jobs gered

Relevant Holdings is de oprichter van winkelketen Optie1 en sinds deze zomer ook eigenaar van Phone House en Typhone.nl, die het toen overnam van het Britse Dixons Carphone. Met de overname van deze drie ketens wordt het aantal winkels in Nederland nog verder uitgebreid.


Oorspronkelijk was na het faillissement het plan ontsproten om alle winkels van de drie ketens open te houden, maar dat bleek al snel niet haalbaar. Van Dixons blijven er nog maar iets meer dan 30 winkels van de oorspronkelijk 88 over. Bij MyCom wordt het aantal teruggebracht van 38 naar 22. Enkel iCentre blijft gespaard van het kapblok: die keten heeft nog steeds 24 filialen. Daardoor zou er over de drie ketens heen nog ruimte zijn voor ongeveer de helft van de werknemers.


BAS Group vroeg vorige week het faillissement aan, nadat begin september al uitstel van betaling was aangevraagd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.