Eigenaar Phone House neemt ketens BAS Group over | RetailDetail

Eigenaar Phone House neemt ketens BAS Group over

Eigenaar Phone House neemt ketens BAS Group over

Relevant Holdings, dat sinds afgelopen zomer ook eigenaar is van Phone House en Typhone.nl, gaat de ketens Dixons, iCentre en MyCom overnemen. Daarover is een akkoord bereikt met de curator, na het faillissement van BAS Group.

Helft jobs gered

Relevant Holdings is de oprichter van winkelketen Optie1 en sinds deze zomer ook eigenaar van Phone House en Typhone.nl, die het toen overnam van het Britse Dixons Carphone. Met de overname van deze drie ketens wordt het aantal winkels in Nederland nog verder uitgebreid.


Oorspronkelijk was na het faillissement het plan ontsproten om alle winkels van de drie ketens open te houden, maar dat bleek al snel niet haalbaar. Van Dixons blijven er nog maar iets meer dan 30 winkels van de oorspronkelijk 88 over. Bij MyCom wordt het aantal teruggebracht van 38 naar 22. Enkel iCentre blijft gespaard van het kapblok: die keten heeft nog steeds 24 filialen. Daardoor zou er over de drie ketens heen nog ruimte zijn voor ongeveer de helft van de werknemers.


BAS Group vroeg vorige week het faillissement aan, nadat begin september al uitstel van betaling was aangevraagd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.