Expert neemt Hongaarse topspeler over | RetailDetail

Expert neemt Hongaarse topspeler over

Expert neemt Hongaarse topspeler over

Expert Groep heeft het Hongaarse Bravotechgroep ingelijfd, waardoor het merk vanaf 1 januari met 185 nieuwe speciaalzaken aanwezig zal zijn in Hongarije. Zo komt het totaal aantal winkels in Europa op meer dan 3.500 uit, verdeeld over zeventien landen.

Ook grootste in Italië

"We zijn erg verheugd over de groei in Hongarije," verklaart managing director Dieter Mathys, "omdat de Bravotechgroep met een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro een van de topspelers op de Hongaarse markt is." Alle winkels van de groep in Hongarije zullen vanaf 2014 werken onder de naam van Expert.

 

Ook in andere landen blijft Expert aan zijn groei werken. Zo nam het in Italië 96 Uniero-speciaalzaken over van de Dixons Retail Groep. Die hebben samen een omzet van 500 miljoen euro, waardoor Expert nu de grootste in zijn segment is in Italië.

 

"Eersteklas service en advies"

Mathys is verheugd over de groei van Expert in Europa. "Onze inspanningen om sterke partners in Europa te werven voor de Expert Groep betalen zich uit". Het volgende doel van de groep is om het gezamenlijke aankoopbeleid van de verschillende takken uit te breiden.

 

"We willen geen simpele inkooporganisatie meer zijn, maar een leidende groep in eersteklas service en advies. We willen nieuwe standaarden neerzetten in Europa met top deskundigheid en duidelijke services", besluit Mathys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.