Expert neemt Hongaarse topspeler over | RetailDetail

Expert neemt Hongaarse topspeler over

Expert neemt Hongaarse topspeler over

Expert Groep heeft het Hongaarse Bravotechgroep ingelijfd, waardoor het merk vanaf 1 januari met 185 nieuwe speciaalzaken aanwezig zal zijn in Hongarije. Zo komt het totaal aantal winkels in Europa op meer dan 3.500 uit, verdeeld over zeventien landen.

Ook grootste in Italië

"We zijn erg verheugd over de groei in Hongarije," verklaart managing director Dieter Mathys, "omdat de Bravotechgroep met een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro een van de topspelers op de Hongaarse markt is." Alle winkels van de groep in Hongarije zullen vanaf 2014 werken onder de naam van Expert.

 

Ook in andere landen blijft Expert aan zijn groei werken. Zo nam het in Italië 96 Uniero-speciaalzaken over van de Dixons Retail Groep. Die hebben samen een omzet van 500 miljoen euro, waardoor Expert nu de grootste in zijn segment is in Italië.

 

"Eersteklas service en advies"

Mathys is verheugd over de groei van Expert in Europa. "Onze inspanningen om sterke partners in Europa te werven voor de Expert Groep betalen zich uit". Het volgende doel van de groep is om het gezamenlijke aankoopbeleid van de verschillende takken uit te breiden.

 

"We willen geen simpele inkooporganisatie meer zijn, maar een leidende groep in eersteklas service en advies. We willen nieuwe standaarden neerzetten in Europa met top deskundigheid en duidelijke services", besluit Mathys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.