Expert neemt Hongaarse topspeler over

Expert neemt Hongaarse topspeler over

Expert Groep heeft het Hongaarse Bravotechgroep ingelijfd, waardoor het merk vanaf 1 januari met 185 nieuwe speciaalzaken aanwezig zal zijn in Hongarije. Zo komt het totaal aantal winkels in Europa op meer dan 3.500 uit, verdeeld over zeventien landen.

Ook grootste in Italië

"We zijn erg verheugd over de groei in Hongarije," verklaart managing director Dieter Mathys, "omdat de Bravotechgroep met een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro een van de topspelers op de Hongaarse markt is." Alle winkels van de groep in Hongarije zullen vanaf 2014 werken onder de naam van Expert.

 

Ook in andere landen blijft Expert aan zijn groei werken. Zo nam het in Italië 96 Uniero-speciaalzaken over van de Dixons Retail Groep. Die hebben samen een omzet van 500 miljoen euro, waardoor Expert nu de grootste in zijn segment is in Italië.

 

"Eersteklas service en advies"

Mathys is verheugd over de groei van Expert in Europa. "Onze inspanningen om sterke partners in Europa te werven voor de Expert Groep betalen zich uit". Het volgende doel van de groep is om het gezamenlijke aankoopbeleid van de verschillende takken uit te breiden.

 

"We willen geen simpele inkooporganisatie meer zijn, maar een leidende groep in eersteklas service en advies. We willen nieuwe standaarden neerzetten in Europa met top deskundigheid en duidelijke services", besluit Mathys.

Tags: