Fame sluit alle pop-upwinkels | RetailDetail

Fame sluit alle pop-upwinkels

Fame sluit alle pop-upwinkels

Entertainmentconcept Fame gaat eind januari zijn laatste drie pop-upwinkels sluiten. Daarna zal enkel de winkel in Amsterdam openblijven. De eerste pop-up opende acht maanden geleden zijn deuren.

"Niet meer mogelijk enkel op schijfjes"

Fame heeft momenteel nog pop-upwinkels in Tiel, Spijkenisse en Uden. Die dienden als experiment voor mogelijk nieuwe locaties voor vaste winkels. "We hebben op deze manier onderzocht of een entertainmentwinkel in die plaatsen haalbare kaart was. Dat is jammer genoeg niet zo gebleken."

 

"De droevige conclusie is dat je tegenwoordig een bedrijf niet meer kunt draaien op enkel schijfjes. Ondanks de goede condities met de verhuurders van de panden is het niet meer op te brengen. We hebben het in ieder geval geprobeerd", zegt mede-eigenaar Arthur ter Braak.

 

De Fame Plaza in Amsterdam zal gewoon openblijven en het geld dat vrijkomt door het sluiten van de pop-upwinkels zal geïnvesteerd worden in het Amsterdamse filiaal. "We hebben een uitstekende Sinterklaas gedraaid en kijken uit naar de traditioneel drukke kerstperiode."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.