Fnac lijkt strijd om Darty toch te winnen | RetailDetail

Fnac lijkt strijd om Darty toch te winnen

Fnac lijkt strijd om Darty toch te winnen

Het Franse Fnac lijkt dan toch de overnamestrijd rond branchegenoot Darty, het moederbedrijf van onder andere Vanden Borre en BCC, in zijn voordeel te beslechten. Concurrent Steinhoff laat immers weten geen nieuw bod uit te brengen.

Prijs flink opgelopen

De overname van Darty door Fnac leek in november al bijna volledig rond, maar in maart van dit jaar kwam het Zuid-Afrikaanse Steinhoff International plots op de proppen met een tegenbod. Het wilde evenveel betalen als Fnac, maar wilde in tegenstelling tot Fnac de volledige deal in cash afronden. Wat volgde was een ware biedingsoorlog, waarin Fnac nu toch aan het langste eind lijkt te trekken. Oorspronkelijk zou Fnac 646 miljoen pond (830 miljoen euro) neertellen voor de overname, maar door de tussenkomst van Steinhoff is dat bedrag opgelopen tot meer dan 900 miljoen pond (1,2 miljard euro).

 

Fnac kon onlangs zelf nog een kapitaalverhoging doorvoeren dankzij een investering van Vivendi, dat in ruil voor 159 miljoen euro 15% van de aandelen in handen kreeg. Het wijst er bovendien op dat een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de synergievoordelen van de overname hoger liggen dan eerder gedacht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

Onverkochte kleding vanaf 2019 verplicht gerecycleerd in Frankrijk

02/05/2018

Vanaf volgend jaar mogen modehuizen in Frankrijk geen kledingoverschotten meer weggooien of vernietigen. Met zijn plannen wil de Franse regering de regels tegen voedselverspilling uitbreiden naar kleding, die dus voortaan gerecycleerd moet worden.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Sociaal akkoord bij Carrefour in Frankrijk

26/04/2018

Terwijl bij Carrefour België bonden en directie deze week een eerste keer rond de tafel hebben gezeten, is er in Frankrijk al een akkoord getekend over het sociaal plan en de vrijwillige vertrekkers.

Gucci groeit bijna 50% dankzij 90’s revival

25/04/2018

De Franse luxegroep Kering heeft er een sterk eerste kwartaal op zitten: de omzet steeg met 36,5%. Vooral Gucci kon profiteren van de jaren negentig-revival bij jongeren: het luxemerk is ‘hot’ bij tieners en zag de omzet liefst 48,7% stijgen.