Fnac lijkt strijd om Darty toch te winnen

Fnac lijkt strijd om Darty toch te winnen

Het Franse Fnac lijkt dan toch de overnamestrijd rond branchegenoot Darty, het moederbedrijf van onder andere Vanden Borre en BCC, in zijn voordeel te beslechten. Concurrent Steinhoff laat immers weten geen nieuw bod uit te brengen.

Prijs flink opgelopen

De overname van Darty door Fnac leek in november al bijna volledig rond, maar in maart van dit jaar kwam het Zuid-Afrikaanse Steinhoff International plots op de proppen met een tegenbod. Het wilde evenveel betalen als Fnac, maar wilde in tegenstelling tot Fnac de volledige deal in cash afronden. Wat volgde was een ware biedingsoorlog, waarin Fnac nu toch aan het langste eind lijkt te trekken. Oorspronkelijk zou Fnac 646 miljoen pond (830 miljoen euro) neertellen voor de overname, maar door de tussenkomst van Steinhoff is dat bedrag opgelopen tot meer dan 900 miljoen pond (1,2 miljard euro).

 

Fnac kon onlangs zelf nog een kapitaalverhoging doorvoeren dankzij een investering van Vivendi, dat in ruil voor 159 miljoen euro 15% van de aandelen in handen kreeg. Het wijst er bovendien op dat een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de synergievoordelen van de overname hoger liggen dan eerder gedacht.