Free Record Shop dumpt Belgische voorraad in Nederland

Free Record Shop dumpt Belgische voorraad in Nederland

Free Record Shop gaat de volledige winkelvoorraad van de failliete Belgische vestigingen tegen bodemprijzen verkopen in de Nederlandse winkels.

Ademruimte voor onderhandelingen

"De voorraden uit de failliete Belgische filialen worden met ongekend hoge kortingen in de Nederlandse vestigingen aangeboden", citeert persagentschap Belga Free Record Shop. De looptijd van de actieperiode moet ademruimte bieden om de onderhandelingen tussen nieuwe eigenaar Hilco Capital en verhuurders van winkelpanden en toeleveranciers af te ronden. De Belgische winkels zijn sinds begin deze maand, op last van Hilco Capital, voor onbepaalde tijd gesloten.

 

Free Record Shop hoopt binnen afzienbare tijd meer zekerheid te hebben over de toekomst. "Tijdens deze uitverkoop worden de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden in België en met de entertainmentindustrie onverminderd voortgezet en wordt onderzocht met welke rendabele winkels de gehele Benelux-organisatie nieuw leven kan worden ingeblazen. Het ligt dan ook in de verwachting dat de minst rendabele filialen worden gesloten", aldus Free Record Shop.

 

De goedkope voorraad moet klanten weer teruglokken naar de overgebleven Nederlandse winkels. Deze werden de afgelopen weken slechts met horten en stoten bevoorraad, waardoor klanten rond de feestdagen regelmatig misgrepen.

Tags: