Free Record Shop en Hilco uit elkaar

Free Record Shop en Hilco uit elkaar

Entertainmentketen Free Record Shop moet op zoek naar een andere reddingsboei. De banden met investeerder Hilco zijn halverwege vorige maand doorgesneden.

Wel overnemer voor Luxemburgse winkels

Dat blijkt uit een interne memo van Free Record Shop, die in handen is van de website Entertainment Business. Hilco pompte in november vier miljoen euro in de keten, waardoor de Nederlandse winkels tijdelijk open konden blijven.

 

Het doel was om uiteindelijk tot een overname te komen, maar nu blijkt dus uit de memo dat de banden op 12 februari zijn doorgesneden. De directie van Free Record Shop zou inmiddels met andere partijen in gesprek zijn voor een overname, al is het niet duidelijk welke partijen dit zijn.

 

Intussen is er wel een nieuwe eigenaar voor de vestigingen van Free Record Shop in Luxemburg, die zich aan de ondergang van de formule in België wist te onttrekken. De nieuwe eigenaar is Marc Leemans, die functioneert als interim-manager bij Free Record Shop.


Een woordvoerder van Free Record Shop wil beide nieuwsfeiten niet bevestigen. Volgens hem zal er over ongeveer twee weken weer inhoudelijk gecommuniceerd kunnen worden.

Tags: