Free Record Shop komt met oplossing cadeaukaarten | RetailDetail

Free Record Shop komt met oplossing cadeaukaarten

Free Record Shop komt met oplossing cadeaukaarten

Free Record Shop komt eigenaren van cadeaukaarten van de formule van voor de doorstart tegemoet. Klanten kunnen hun kaart bij de winkels inruilen voor een boekje met kortingsbonnen ter waarde van vijftig euro.

Kortingsbonnen voor fysieke winkels

Daarmee komt Free Record Shop volgens Entertainment Business tegemoet aan een verzoek van de Consumentenbond. Omdat Free Record Shop een doorstart heeft gemaakt enkele maanden geleden, hebben de cadeaubonnen in principe hun waarde verloren. De nieuwe organisatie hoeft door het faillissement de oude verplichtingen immers niet na te komen. De Consumentenbond had Free Record Shop echter gevraagd hier coulant mee om te gaan.

 

FRS-directeur Roland van der Geest: "Wij willen de trouwe klanten van Free Record Shop niet in de steek laten en hebben gezocht naar een oplossing voor de oude cadeaukaarten. Met ons aanbod doen wij recht aan de consumenten die lange tijd in onzekerheid hebben gezeten over de verzilvering van hun oude cadeaukaarten." De bonnen zijn alleen geldig in de fysieke winkels en niet in de webwinkel van de entertainmentketen.

 

De Consumentenbond zegt in een reactie tevreden te zijn over de geboden oplossing. "Juridisch gezien hoefde de nieuwe eigenaar van Free Record Shop de cadeaukaarthouders niets te bieden", zegt woordvoerder Bart Combee. Free Record Shop komt niet meer met nieuwe eigen cadeaukaarten. De keten gaat deelnemen aan het systeem van de Nationale Entertainment Bon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.