Free Record Shop komt met oplossing cadeaukaarten

Free Record Shop komt met oplossing cadeaukaarten

Free Record Shop komt eigenaren van cadeaukaarten van de formule van voor de doorstart tegemoet. Klanten kunnen hun kaart bij de winkels inruilen voor een boekje met kortingsbonnen ter waarde van vijftig euro.

Kortingsbonnen voor fysieke winkels

Daarmee komt Free Record Shop volgens Entertainment Business tegemoet aan een verzoek van de Consumentenbond. Omdat Free Record Shop een doorstart heeft gemaakt enkele maanden geleden, hebben de cadeaubonnen in principe hun waarde verloren. De nieuwe organisatie hoeft door het faillissement de oude verplichtingen immers niet na te komen. De Consumentenbond had Free Record Shop echter gevraagd hier coulant mee om te gaan.

 

FRS-directeur Roland van der Geest: "Wij willen de trouwe klanten van Free Record Shop niet in de steek laten en hebben gezocht naar een oplossing voor de oude cadeaukaarten. Met ons aanbod doen wij recht aan de consumenten die lange tijd in onzekerheid hebben gezeten over de verzilvering van hun oude cadeaukaarten." De bonnen zijn alleen geldig in de fysieke winkels en niet in de webwinkel van de entertainmentketen.

 

De Consumentenbond zegt in een reactie tevreden te zijn over de geboden oplossing. "Juridisch gezien hoefde de nieuwe eigenaar van Free Record Shop de cadeaukaarthouders niets te bieden", zegt woordvoerder Bart Combee. Free Record Shop komt niet meer met nieuwe eigen cadeaukaarten. De keten gaat deelnemen aan het systeem van de Nationale Entertainment Bon.

Tags: