Free Record Shop maakte na doorstart miljoenen verlies

Free Record Shop maakte na doorstart miljoenen verlies

Free Record Shop maakte na zijn doorstart in juli 2013 een verlies van ruim 3 miljoen euro. Het verlies in de periode 16 juli 2013 tot en met 21 maart 2014 bedroeg 3,18 miljoen euro, terwijl de omzet afklokte op 10,7 miljoen euro.

Neerwaartse spiraal voor FRS

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator die na het tweede faillissement van de entertainmentketen is aangesteld. Eerder deze week werd al bekend dat de organisatie door geldgebrek niet in staat was om na de eerste doorstart in juli 2013 de winkels goed te bevoorraden, waardoor de verkopen terugliepen en de verliezen toenamen. Ook de in maart aangekondigde outletstrategie werkte niet.

 

Na het tweede faillissement werd een deel van de Free Record Shop overgenomen door boekendiscounter Boekenvoordeel. Het bedrijf betaalde in totaal 115.000 euro voor de overname van de zestien overgebleven winkels en hun huurcontracten. Het is evenwel nog niet bekend wat de toekomstplannen van de nieuwe eigenaar zijn met de entertainmentwinkel: op de website staat al weken dat er wat gaat gebeuren, "maar we kunnen nog niet zeggen wat".

Tags: