Free Record Shop maakte na doorstart miljoenen verlies | RetailDetail

Free Record Shop maakte na doorstart miljoenen verlies

Free Record Shop maakte na doorstart miljoenen verlies

Free Record Shop maakte na zijn doorstart in juli 2013 een verlies van ruim 3 miljoen euro. Het verlies in de periode 16 juli 2013 tot en met 21 maart 2014 bedroeg 3,18 miljoen euro, terwijl de omzet afklokte op 10,7 miljoen euro.

Neerwaartse spiraal voor FRS

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator die na het tweede faillissement van de entertainmentketen is aangesteld. Eerder deze week werd al bekend dat de organisatie door geldgebrek niet in staat was om na de eerste doorstart in juli 2013 de winkels goed te bevoorraden, waardoor de verkopen terugliepen en de verliezen toenamen. Ook de in maart aangekondigde outletstrategie werkte niet.

 

Na het tweede faillissement werd een deel van de Free Record Shop overgenomen door boekendiscounter Boekenvoordeel. Het bedrijf betaalde in totaal 115.000 euro voor de overname van de zestien overgebleven winkels en hun huurcontracten. Het is evenwel nog niet bekend wat de toekomstplannen van de nieuwe eigenaar zijn met de entertainmentwinkel: op de website staat al weken dat er wat gaat gebeuren, "maar we kunnen nog niet zeggen wat".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.