Google lanceert Play Music live in Nederland | RetailDetail

Google lanceert Play Music live in Nederland

Google lanceert Play Music live in Nederland

De Amerikaanse internetgigant Google heeft met enige vertraging zijn muziekdienst gelanceerd in Nederland, waarbij consumenten tot 20.000 eigen nummers kunnen uploaden.

Concurrent voor Spotify

De catalogus van Google Play Music telt in totaal achtien miljoen nummers, die kunnen worden beluisterd op de eigen computer, Android-telefoon of Android-tablet. Het systeem draait op reclame, waarbij het mogelijk is een abonnement te nemen om ongestoord te kunnen luisteren en een eigen muziekkanaal te scheppen. Dat All Access-abonnement is de eerste maand gratis. Daarna vraagt Google 7,99 euro. Op 15 november gaat de prijs dan verder omhoog naar 9,99 euro.

 

Google Play Music is een concurrent voor Spotify, dat al langer in Nederland actief is. Qua opzet en prijsstelling is de variant van Google vrijwel identiek aan de concurrent. Met de komst van Spotify en andere diensten lukt het voor het eerst sinds de opkomst van internet weer om een groeiende groep consumenten te laten betalen voor het luisteren naar muziek.

 

Google Music Play werd in augustus al in verschillende andere Europese landen actief, maar Nederland zat niet bij deze eerste groep landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ceconomy vindt vooral online groei

09/02/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van Media Markt en Saturn, heeft in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een kleine omzetstijging weten te behalen dankzij een sterkere online verkoop. Zoals verwacht viel de winst wel terug.

Verzekeraar op één na grootste aandeelhouder Fnac-Darty

08/02/2018

Investeringsfonds Knight Vinke heeft zijn participatie in Fnac-Darty, de fusiegroep die ook de Belgische elektroketen Vanden Borre en de Nederlandse retailer BCC in handen heeft, verkocht aan verzekeringsmakelaar SFAM.

Ondanks tegenvallende verkoop recordwinst voor Apple

02/02/2018

Apple heeft in het eerste kwartaal van zijn boekjaar, dat eindigde op 30 december 2017, zijn records qua omzet en winst weten te breken. Toch zijn er ongunstige signalen, want de verkoop van de iPhone bleef onder de verwachtingen.

Computerchips drijvende factor achter recordwinst Samsung

31/01/2018

Het Koreaanse technologiebedrijf Samsung heeft ook in het vierde kwartaal een recordwinst gehaald, wat het vooral te danken heeft aan de chipdivisie. Daar blijven de prijzen immers erg hoog.

Schotse winkel ‘ontslaat’ Pepper-robot

23/01/2018

Een vestiging van de Britse keten Margiotta in Edinburgh heeft na amper een week besloten om een experiment met een Pepper-robot stop te zetten. Klanten zouden de robot verwarrend hebben gevonden.

Nieuwe eigenaar sluit alle winkels Kijkshop

23/01/2018

Alweer een bekende keten die er het bijltje bij neerlegt: amper een maand nadat een Zweedse investeerder Kijkshop overnam, sluit die alle zeventig winkels. Alle 400 werknemers worden op straat gezet.

Back to top