Google lanceert Play Music live in Nederland | RetailDetail

Google lanceert Play Music live in Nederland

Google lanceert Play Music live in Nederland

De Amerikaanse internetgigant Google heeft met enige vertraging zijn muziekdienst gelanceerd in Nederland, waarbij consumenten tot 20.000 eigen nummers kunnen uploaden.

Concurrent voor Spotify

De catalogus van Google Play Music telt in totaal achtien miljoen nummers, die kunnen worden beluisterd op de eigen computer, Android-telefoon of Android-tablet. Het systeem draait op reclame, waarbij het mogelijk is een abonnement te nemen om ongestoord te kunnen luisteren en een eigen muziekkanaal te scheppen. Dat All Access-abonnement is de eerste maand gratis. Daarna vraagt Google 7,99 euro. Op 15 november gaat de prijs dan verder omhoog naar 9,99 euro.

 

Google Play Music is een concurrent voor Spotify, dat al langer in Nederland actief is. Qua opzet en prijsstelling is de variant van Google vrijwel identiek aan de concurrent. Met de komst van Spotify en andere diensten lukt het voor het eerst sinds de opkomst van internet weer om een groeiende groep consumenten te laten betalen voor het luisteren naar muziek.

 

Google Music Play werd in augustus al in verschillende andere Europese landen actief, maar Nederland zat niet bij deze eerste groep landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.