Google lanceert Play Music live in Nederland

Google lanceert Play Music live in Nederland

De Amerikaanse internetgigant Google heeft met enige vertraging zijn muziekdienst gelanceerd in Nederland, waarbij consumenten tot 20.000 eigen nummers kunnen uploaden.

Concurrent voor Spotify

De catalogus van Google Play Music telt in totaal achtien miljoen nummers, die kunnen worden beluisterd op de eigen computer, Android-telefoon of Android-tablet. Het systeem draait op reclame, waarbij het mogelijk is een abonnement te nemen om ongestoord te kunnen luisteren en een eigen muziekkanaal te scheppen. Dat All Access-abonnement is de eerste maand gratis. Daarna vraagt Google 7,99 euro. Op 15 november gaat de prijs dan verder omhoog naar 9,99 euro.

 

Google Play Music is een concurrent voor Spotify, dat al langer in Nederland actief is. Qua opzet en prijsstelling is de variant van Google vrijwel identiek aan de concurrent. Met de komst van Spotify en andere diensten lukt het voor het eerst sinds de opkomst van internet weer om een groeiende groep consumenten te laten betalen voor het luisteren naar muziek.

 

Google Music Play werd in augustus al in verschillende andere Europese landen actief, maar Nederland zat niet bij deze eerste groep landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour en Fnac Darty denken aan inkoopalliantie

01/12/2017

Supermarktbedrijf Carrefour en elektronicaverkoper Fnac Darty denken eraan om een alliantie te vormen voor hun elektronica-aankopen. Door die bundeling van krachten kunnen ze de prijzen immers drukken.

Media Saturn lanceert eerste volledig virtuele winkelwereld

21/11/2017

Klanten van Saturn, dat samen met Media Markt deel uitmaakt van de groep Media Saturn, kunnen voortaan hun VR-bril opzetten om de producten in twee virtuele omgevingen te bekijken. De koop ook afronden in VR is voorlopig nog niet mogelijk.

Service is de sleutel voor jarig Keymusic

10/11/2017

De fysieke muziekwinkel heeft zeker nog bestaansrecht, zegt CEO Francky Dedeyne van Keymusic, dat zijn 25e verjaardag viert. "Als je oplossingen verkoopt, speelt prijs minder", stelt hij. Groei komt uit een franchiseconcept, bovendien lonkt het buitenland.

Pieter Haas, CEO Ceconomy: "Wij verkopen een digitaal leven aan de consument"

03/11/2017

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, heeft de sleutel in handen voor de verdere consolidatie van de elektronicasector in Europa. De retailer wordt een verkoper van diensten en oplossingen: “We helpen mensen de juiste beslissingen te nemen.”

Ceconomy groeit verder in transitiejaar

26/10/2017

In het vierde kwartaal van zijn boekjaar is Ceconomy, voorheen onderdeel van de Duitse Metro Group, met 4,6% gegroeid naar 5,264 miljard euro. Vooral online zette het moederbedrijf van onder andere Media Markt grote stappen.

Google wil gaan verkopen in Google Shops

20/10/2017

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Back to top