Google lanceert Play Music live in Nederland

Google lanceert Play Music live in Nederland

De Amerikaanse internetgigant Google heeft met enige vertraging zijn muziekdienst gelanceerd in Nederland, waarbij consumenten tot 20.000 eigen nummers kunnen uploaden.

Concurrent voor Spotify

De catalogus van Google Play Music telt in totaal achtien miljoen nummers, die kunnen worden beluisterd op de eigen computer, Android-telefoon of Android-tablet. Het systeem draait op reclame, waarbij het mogelijk is een abonnement te nemen om ongestoord te kunnen luisteren en een eigen muziekkanaal te scheppen. Dat All Access-abonnement is de eerste maand gratis. Daarna vraagt Google 7,99 euro. Op 15 november gaat de prijs dan verder omhoog naar 9,99 euro.

 

Google Play Music is een concurrent voor Spotify, dat al langer in Nederland actief is. Qua opzet en prijsstelling is de variant van Google vrijwel identiek aan de concurrent. Met de komst van Spotify en andere diensten lukt het voor het eerst sinds de opkomst van internet weer om een groeiende groep consumenten te laten betalen voor het luisteren naar muziek.

 

Google Music Play werd in augustus al in verschillende andere Europese landen actief, maar Nederland zat niet bij deze eerste groep landen.

Tags: