Google lanceert Play Music live in Nederland | RetailDetail

Google lanceert Play Music live in Nederland

Google lanceert Play Music live in Nederland

De Amerikaanse internetgigant Google heeft met enige vertraging zijn muziekdienst gelanceerd in Nederland, waarbij consumenten tot 20.000 eigen nummers kunnen uploaden.

Concurrent voor Spotify

De catalogus van Google Play Music telt in totaal achtien miljoen nummers, die kunnen worden beluisterd op de eigen computer, Android-telefoon of Android-tablet. Het systeem draait op reclame, waarbij het mogelijk is een abonnement te nemen om ongestoord te kunnen luisteren en een eigen muziekkanaal te scheppen. Dat All Access-abonnement is de eerste maand gratis. Daarna vraagt Google 7,99 euro. Op 15 november gaat de prijs dan verder omhoog naar 9,99 euro.

 

Google Play Music is een concurrent voor Spotify, dat al langer in Nederland actief is. Qua opzet en prijsstelling is de variant van Google vrijwel identiek aan de concurrent. Met de komst van Spotify en andere diensten lukt het voor het eerst sinds de opkomst van internet weer om een groeiende groep consumenten te laten betalen voor het luisteren naar muziek.

 

Google Music Play werd in augustus al in verschillende andere Europese landen actief, maar Nederland zat niet bij deze eerste groep landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.