Google opent pop-upwinkel in New York | RetailDetail

Google opent pop-upwinkel in New York

Google opent pop-upwinkel in New York

Google gaat in New York een pop-upwinkel openen waar het zijn eigen hardware aan de man zal proberen te brengen. Dat Google net nu een pop-up opent is geen toeval, want het heeft net een hele reeks nieuwe producten gelanceerd.

Mogelijk ook andere steden

De voorbije weken lanceerde Google immers onder meer de nieuwe smartphones Pixel en Pixel XL, de VR-headset Daydream View, de internetrouter Google Wifi en Google Home, dat te vergelijken is met de Echo van Amazon.

 
Om het grote publiek nu bekend te maken met de nieuwe toestellen, zal Google tijdelijk een winkel openen in Spring Street in New York. Het is niet de eerste keer dat Google op een fysieke locatie verkoopt, want eerder baatte het ook al enkele shop-in-shops uit bij grote ketens.

 
Mogelijk blijft het niet enkel bij de tijdelijke winkel in New York en volgen er binnenkort ook andere steden. Google heeft eerder al laten verstaan dat het in de toekomst een volwaardige hardwarepartij wil worden en daar horen ook fysieke winkels bij. De volgende pop-upwinkel opent alvast op 20 oktober zijn deuren.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.