Google werkt aan nieuwe virtual reality headset | RetailDetail

Google werkt aan nieuwe virtual reality headset

Google werkt aan nieuwe virtual reality headset

Google zou bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe virtual reality headset voor smartphones. Daarnaast zal het eigen besturingssysteem de technologie beter gaan ondersteunen in de toekomst.

 

Betere software en hardware

Google heeft met Google Cardboard momenteel al een eigen, goedkope, variant voor de virtual-realitybril, maar het wil het design van die bril nu verder verbeteren. Het toestel zou voortaan van plastic gemaakt worden en betere lenzen en sensors bevatten.  Het zal zo veel gelijkenissen bevatten met Gear VR, het toestel dat eerder al door Samsung op de markt werd gebracht.

 

Het technologiebedrijf zal de nieuwe bril waarschijnlijk nog dit jaar op de markt brengen, samen met nieuwe software voor Android, die het mogelijk moet maken om virtual reality meer en beter te gebruiken.

 

Door de VR-technologie op Android te verbeteren, hoopt Google de concurrentie aan te gaan met bedrijven als Oculus en HTC. Die hebben ook een eigen VR-bril, al zijn die een pak duurder dan het model van Google. Met die brillen wordt vooral gemikt op gamers met een sterke pc. Google van zijn kant focust zich meer op smartphonegebruikers.

 

Google Cardboard werd voor het eerst gelanceerd in 2014 en ondertussen zijn er al meer dan 5 miljoen stuks van verkocht. Daarmee doet het toestel het stukken beter dan ze bij Google zelf hadden verwacht. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.