Google werkt aan nieuwe virtual reality headset

Google werkt aan nieuwe virtual reality headset

Google zou bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe virtual reality headset voor smartphones. Daarnaast zal het eigen besturingssysteem de technologie beter gaan ondersteunen in de toekomst.

 

Betere software en hardware

Google heeft met Google Cardboard momenteel al een eigen, goedkope, variant voor de virtual-realitybril, maar het wil het design van die bril nu verder verbeteren. Het toestel zou voortaan van plastic gemaakt worden en betere lenzen en sensors bevatten.  Het zal zo veel gelijkenissen bevatten met Gear VR, het toestel dat eerder al door Samsung op de markt werd gebracht.

 

Het technologiebedrijf zal de nieuwe bril waarschijnlijk nog dit jaar op de markt brengen, samen met nieuwe software voor Android, die het mogelijk moet maken om virtual reality meer en beter te gebruiken.

 

Door de VR-technologie op Android te verbeteren, hoopt Google de concurrentie aan te gaan met bedrijven als Oculus en HTC. Die hebben ook een eigen VR-bril, al zijn die een pak duurder dan het model van Google. Met die brillen wordt vooral gemikt op gamers met een sterke pc. Google van zijn kant focust zich meer op smartphonegebruikers.

 

Google Cardboard werd voor het eerst gelanceerd in 2014 en ondertussen zijn er al meer dan 5 miljoen stuks van verkocht. Daarmee doet het toestel het stukken beter dan ze bij Google zelf hadden verwacht.