Google wil gaan verkopen in Google Shops | RetailDetail

Google wil gaan verkopen in Google Shops

Google wil gaan verkopen in Google Shops
Shutterstock

Google opende vorig jaar al zijn eerste Google Shop als pop-upwinkel in New York, maar daar werden geen producten verkocht. Met de lancering van de nieuwe Google Pixel-smartphones wil de internetreus dat wel gaan doen.

Meer producten

In de eerste Google Shops werden wel heel wat producten van Google enkel getoond, maar na die eerste tests wil Google nu ook effectief gaan verkopen. Het aantal producten met ‘Made by Google’ als stempel is dan ook fiks de hoogte in gegaan, nadat Google enkele weken geleden samen met de Pixel 2 en Pixel 2 XL heel wat producten voorstelde.

 

Daardoor komt voor Google ook de nood om meer van het retailgegeven in handen te krijgen. Bij smartphones is dat minder belangrijk, omdat die in heel wat landen worden verkocht via telecomoperatoren, maar Google biedt nu veel meer aan en moet die producten dus bij de klant zien te krijgen.

 

De vraag is echter op welke schaal Google eigen winkels wil openen. Als het hier en daar over een aantal pop-upwinkels gaat, dan zal dat bijzonder weinig impact hebben op de totale omzet van het bedrijf. Langs de andere kant is het twijfelachtig dat Google een volledige keten aan eigen winkels wil uitbouwen, vooral omdat ondanks de uitbreiding het aantal eigen producten nog niet zo groot is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.