Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG | RetailDetail

Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG

Google wil zwaar investeren in productie OLED-schermen bij LG
Shutterstock

Google wil voor een biljoen won (830 miljoen euro) investeren in de productie van OLED-schermen bij technologiebedrijf LG. Die schermen worden gebruikt in smartphones, maar vaak is er sprake van een tekort.

Google Pixel 2

De investering zou vooral slaan op de nieuwe buigzame OLED-schermen, die Google wil gebruiken in zijn nieuwe lijn Pixel smartphones. Ook bij Samsung maken ze al gebruik van die schermen en waarschijnlijk gaat ook Apple de schermen van Samsung gebruiken in zijn nieuwe iPhones.

 

Omdat Google wil vermijden dat er een tekort is aan de schermen, wil het nu fors investeren in LG, zodat die de productie verder kan opdrijven. Google maakte voorheen ook gebruik van de schermen van Samsung, maar wil nu dus de overstap maken naar een nieuwe producent, al moet het daarvoor zelf fors investeren. Het scherm zal gebruikt worden in de nieuwe Google Pixel 2, die dit najaar moet verschijnen en wordt geproduceerd door HTC, maar dus met schermen van LG.

 

LG zou nog niet akkoord gegaan zijn met het aanbod van Google en het wil voorlopig ook niet reageren op de berichtgeving.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse dochter

28/06/2018

Ahold Delhaize-dochter Giant Food Stores investeert 22 miljoen euro in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Daar komt onder meer een nieuwe e-commercehub voor Peapod.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.