Hema beticht van smartphone-plagiaat | RetailDetail

Hema beticht van smartphone-plagiaat

Hema beticht van smartphone-plagiaat

Hema is door de Nederlandse verdeler van het Chinese smartphonemerk ZOPO beticht van plagiaat. Het merk bekijkt momenteel of het gerechtelijke stappen wil ondernemen tegen de Nederlandse winkelketen.

Zelfde fabrikant

Hema bracht deze week twee eigen smartphones en twee eigen tablets op de markt, die worden gemaakt door de ZOPO. De Nederlandse verdeler zegt echter dat in zijn contract staat dat hij de exclusieve rechten op de verkoop van het merk heeft in Nederland, voor in de eigen webshop en een fysieke winkel in Rotterdam.

 

Momenteel wil de dealer echter nog geen stappen ondernemen, omdat hij zegt uit te gaan van een misverstand. De verantwoordelijke directeur van ZOPO zal deze week dan ook klaarheid moeten scheppen in de hele zaak. Het staat volgens hen wel al vast dat Hema toestemming moet krijgen van ZOPO Benelux om de toestellen te verkopen.

 

Hema van zijn kant gaat dan weer in de tegenaanval. De toestellen zijn volgens de keten speciaal voor hen ontworpen en zijn dus Hema-telefoons en geen smartphones van het merk ZOPO. Het bekijkt of het op zijn beurt juridische stappen kan nemen tegen ZOPO Benelux.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.