Hema beticht van smartphone-plagiaat

Hema beticht van smartphone-plagiaat

Hema is door de Nederlandse verdeler van het Chinese smartphonemerk ZOPO beticht van plagiaat. Het merk bekijkt momenteel of het gerechtelijke stappen wil ondernemen tegen de Nederlandse winkelketen.

Zelfde fabrikant

Hema bracht deze week twee eigen smartphones en twee eigen tablets op de markt, die worden gemaakt door de ZOPO. De Nederlandse verdeler zegt echter dat in zijn contract staat dat hij de exclusieve rechten op de verkoop van het merk heeft in Nederland, voor in de eigen webshop en een fysieke winkel in Rotterdam.

 

Momenteel wil de dealer echter nog geen stappen ondernemen, omdat hij zegt uit te gaan van een misverstand. De verantwoordelijke directeur van ZOPO zal deze week dan ook klaarheid moeten scheppen in de hele zaak. Het staat volgens hen wel al vast dat Hema toestemming moet krijgen van ZOPO Benelux om de toestellen te verkopen.

 

Hema van zijn kant gaat dan weer in de tegenaanval. De toestellen zijn volgens de keten speciaal voor hen ontworpen en zijn dus Hema-telefoons en geen smartphones van het merk ZOPO. Het bekijkt of het op zijn beurt juridische stappen kan nemen tegen ZOPO Benelux.

Tags: