Heropend Fame is alweer winstgevend | RetailDetail

Heropend Fame is alweer winstgevend

Heropend Fame is alweer winstgevend

De Amsterdamse voormalige Free Record Shop-zus Fame is drie maanden na de doorstart als zelfstandige winkel alweer winstgevend. Als volgende stap willen de eigenaren een webwinkel opstarten.

Zelfde omzet, hogere marges

De winkel in het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza dreigde afgelopen jaar mee te worden gesleurd in het faillissement van moederconcern Free Record Shop, tot werknemers Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter besloten zelfstandig een doorstart te realiseren en erin slaagden een akkoord te sluiten met de curator.

 

De doorstart is tot nu toe een groot succes: "Er zijn twee momenten geweest die bevestigden dat we de juiste stap hebben gezet met de doorstart. Het eerste was toen we de leveranciers op tijd betaalden en erachter kwamen dat er nog geld op onze bankrekening stond. Het tweede moment kwam in november.  Fame was weer winstgevend", zegt Ter Braak tegen de website van Entertainment Business.

 

Het betreft nog maar een bescheiden winst, maar gezien de sombere verhalen over de toekomst van de fysieke verkoop van cd's, dvd's en games betreft het een verrassend snelle ommekeer. Deze maand verwacht Ter Braak een derde belangrijk moment: "Dan gaan we onze investeerder het startkapitaal terugbetalen. Onze toekomst ziet er rooskleurig uit."

 

Klantentrouw en een hoge gunfactor zijn de belangrijkste redenen waarom het beter gaat, denkt Ter Braak. De omzet ligt nog wel lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar de marges zijn verbeterd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.