Heropend Fame is alweer winstgevend | RetailDetail

Heropend Fame is alweer winstgevend

Heropend Fame is alweer winstgevend

De Amsterdamse voormalige Free Record Shop-zus Fame is drie maanden na de doorstart als zelfstandige winkel alweer winstgevend. Als volgende stap willen de eigenaren een webwinkel opstarten.

Zelfde omzet, hogere marges

De winkel in het Amsterdamse winkelcentrum Magna Plaza dreigde afgelopen jaar mee te worden gesleurd in het faillissement van moederconcern Free Record Shop, tot werknemers Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter besloten zelfstandig een doorstart te realiseren en erin slaagden een akkoord te sluiten met de curator.

 

De doorstart is tot nu toe een groot succes: "Er zijn twee momenten geweest die bevestigden dat we de juiste stap hebben gezet met de doorstart. Het eerste was toen we de leveranciers op tijd betaalden en erachter kwamen dat er nog geld op onze bankrekening stond. Het tweede moment kwam in november.  Fame was weer winstgevend", zegt Ter Braak tegen de website van Entertainment Business.

 

Het betreft nog maar een bescheiden winst, maar gezien de sombere verhalen over de toekomst van de fysieke verkoop van cd's, dvd's en games betreft het een verrassend snelle ommekeer. Deze maand verwacht Ter Braak een derde belangrijk moment: "Dan gaan we onze investeerder het startkapitaal terugbetalen. Onze toekomst ziet er rooskleurig uit."

 

Klantentrouw en een hoge gunfactor zijn de belangrijkste redenen waarom het beter gaat, denkt Ter Braak. De omzet ligt nog wel lager dan in dezelfde periode vorig jaar, maar de marges zijn verbeterd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.