HP neemt printeractiviteiten Samsung over

HP neemt printeractiviteiten Samsung over

Het Amerikaanse HP heeft de printeractiviteiten van Samsung overgenomen voor 1,05 miljard dollar (935 miljoen euro). Het is voor de Amerikanen de grootste aankoop ooit in het printersegment.

Vernieuwen in verouderde sector

HP wil investeren in de sector, omdat het vindt dat het tijd wordt dat er sterk geïnnoveerd wordt op vlak van printers en kopieerapparaten. Die laatste zijn volgens HP ouderwetse en gecompliceerde apparaten die bovendien moeilijk te onderhouden zijn. Het wil de oudere toestellen daarom vervangen door multifunctionele printers, die meer functies combineren dan enkel die van een kopieerapparaat. Bovendien vragen ze minder onderhoud, waardoor de techniekers van HP minder vaak ter plaatse moeten komen.

 

Met de aankoop van de printeractiviteiten van Samsung, dat al een grote portfolio met multifunctionele printers heeft, zet HP een volgende stap in dat plan. “De aankoop van de printeractiviteiten van Samsung staat ons toe om innovaties af te leveren en nieuwe kansen te creëren”, zegt CEO Dion Weisler daarover.

 

HP neemt naast de portfolio van Samsung, met onder andere 6.500 patenten, ook de 1.300 werknemers van het bedrijf over. Beide partijen hopen de deal binnen de twaalf maanden af te ronden. Nadien zal Samsung tussen 100 en 300 miljoen dollar (90 tot 270 miljoen euro) investeren door middel van de aankoop van aandelen.