HP neemt printeractiviteiten Samsung over

HP neemt printeractiviteiten Samsung over

HP neemt printeractiviteiten Samsung over

Het Amerikaanse HP heeft de printeractiviteiten van Samsung overgenomen voor 1,05 miljard dollar (935 miljoen euro). Het is voor de Amerikanen de grootste aankoop ooit in het printersegment.

Vernieuwen in verouderde sector

HP wil investeren in de sector, omdat het vindt dat het tijd wordt dat er sterk geïnnoveerd wordt op vlak van printers en kopieerapparaten. Die laatste zijn volgens HP ouderwetse en gecompliceerde apparaten die bovendien moeilijk te onderhouden zijn. Het wil de oudere toestellen daarom vervangen door multifunctionele printers, die meer functies combineren dan enkel die van een kopieerapparaat. Bovendien vragen ze minder onderhoud, waardoor de techniekers van HP minder vaak ter plaatse moeten komen.

 

Met de aankoop van de printeractiviteiten van Samsung, dat al een grote portfolio met multifunctionele printers heeft, zet HP een volgende stap in dat plan. “De aankoop van de printeractiviteiten van Samsung staat ons toe om innovaties af te leveren en nieuwe kansen te creëren”, zegt CEO Dion Weisler daarover.

 

HP neemt naast de portfolio van Samsung, met onder andere 6.500 patenten, ook de 1.300 werknemers van het bedrijf over. Beide partijen hopen de deal binnen de twaalf maanden af te ronden. Nadien zal Samsung tussen 100 en 300 miljoen dollar (90 tot 270 miljoen euro) investeren door middel van de aankoop van aandelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Hema koopt eigen winkels in stations

04/07/2018

Hema neemt negen van haar stationswinkels in Nederland over van NS. De Nederlandse spoorwegdienst baatte de vestigingen tot nu toe uit, maar bouwt de exploitatie van retailformules voor anderen stelselmatig af.