HP neemt printeractiviteiten Samsung over

HP neemt printeractiviteiten Samsung over

HP neemt printeractiviteiten Samsung over

Het Amerikaanse HP heeft de printeractiviteiten van Samsung overgenomen voor 1,05 miljard dollar (935 miljoen euro). Het is voor de Amerikanen de grootste aankoop ooit in het printersegment.

Vernieuwen in verouderde sector

HP wil investeren in de sector, omdat het vindt dat het tijd wordt dat er sterk geïnnoveerd wordt op vlak van printers en kopieerapparaten. Die laatste zijn volgens HP ouderwetse en gecompliceerde apparaten die bovendien moeilijk te onderhouden zijn. Het wil de oudere toestellen daarom vervangen door multifunctionele printers, die meer functies combineren dan enkel die van een kopieerapparaat. Bovendien vragen ze minder onderhoud, waardoor de techniekers van HP minder vaak ter plaatse moeten komen.

 

Met de aankoop van de printeractiviteiten van Samsung, dat al een grote portfolio met multifunctionele printers heeft, zet HP een volgende stap in dat plan. “De aankoop van de printeractiviteiten van Samsung staat ons toe om innovaties af te leveren en nieuwe kansen te creëren”, zegt CEO Dion Weisler daarover.

 

HP neemt naast de portfolio van Samsung, met onder andere 6.500 patenten, ook de 1.300 werknemers van het bedrijf over. Beide partijen hopen de deal binnen de twaalf maanden af te ronden. Nadien zal Samsung tussen 100 en 300 miljoen dollar (90 tot 270 miljoen euro) investeren door middel van de aankoop van aandelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Niet Amazon, maar Walmart neemt Indiase marktleider over

07/05/2018

Ondanks een verleidelijk aanzoek van Amazon gaat de Indiase e-tailer Flipkart toch over in handen van Walmart en - opvallend - Google-eigenaar Alphabet. Voor 15 miljard dollar krijgen de Amerikanen zowat 75% van de aandelen in Flipkart in handen.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.