iCentre heeft twee nieuwe winkels geopend | RetailDetail

iCentre heeft twee nieuwe winkels geopend

iCentre heeft twee nieuwe winkels geopend

De Apple reseller iCentre heeft vorige maand twee nieuwe winkels geopend, in Arnhem en Uitgeest. Eigenaar BAS Group, die de keten uit het faillissement overnam, gelooft in een toekomst voor het enseigne.

Kwestie van met kosten omgaan

BAS Group, dat ook eigenaar is van de ketens MyCom en Dixons, nam iCentre in juni vorig jaar over, nadat de keten failliet was gegaan. Dat was volgens projectmanager Alexandra Nueman niet omdat ze slecht presteerden. "Het was vooral een kwestie van hoe er met de kosten werd omgegaan. Wij hebben iCentre eenvoudig kunnen integreren in onze backoffice", zegt ze aan RetailNews.

 

Het filiaal dat nu in Uitgeest is geopend, bevindt zich op dezelfde plaats als het filiaal voor het faillissement. Dat werd toen gesloten, maar is nu dus opnieuw open, met een geheel nieuw interieur. Voorheen bevond zich in hetzelfde gebouw ook het hoofdkantoor van de iCentre Group.

 

De winkel in Arnhem is gevestigd in het voormalige pand van Free Record Shop. Voorlopig zijn er bij moederbedrijf BAS Group weliswaar geen concrete plannen voor meer nieuwe filialen van de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.