iCentre heeft twee nieuwe winkels geopend | RetailDetail

iCentre heeft twee nieuwe winkels geopend

iCentre heeft twee nieuwe winkels geopend

De Apple reseller iCentre heeft vorige maand twee nieuwe winkels geopend, in Arnhem en Uitgeest. Eigenaar BAS Group, die de keten uit het faillissement overnam, gelooft in een toekomst voor het enseigne.

Kwestie van met kosten omgaan

BAS Group, dat ook eigenaar is van de ketens MyCom en Dixons, nam iCentre in juni vorig jaar over, nadat de keten failliet was gegaan. Dat was volgens projectmanager Alexandra Nueman niet omdat ze slecht presteerden. "Het was vooral een kwestie van hoe er met de kosten werd omgegaan. Wij hebben iCentre eenvoudig kunnen integreren in onze backoffice", zegt ze aan RetailNews.

 

Het filiaal dat nu in Uitgeest is geopend, bevindt zich op dezelfde plaats als het filiaal voor het faillissement. Dat werd toen gesloten, maar is nu dus opnieuw open, met een geheel nieuw interieur. Voorheen bevond zich in hetzelfde gebouw ook het hoofdkantoor van de iCentre Group.

 

De winkel in Arnhem is gevestigd in het voormalige pand van Free Record Shop. Voorlopig zijn er bij moederbedrijf BAS Group weliswaar geen concrete plannen voor meer nieuwe filialen van de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.