Investeringen VR swingen de pan uit | RetailDetail

Investeringen VR swingen de pan uit

Investeringen VR swingen de pan uit
http://www.shutterstock.com/nl/pic-276380672/

In de eerste twee maanden van 2016 is er al voor 1,1 miljard dollar (997 miljoen euro) geïnvesteerd in virtual reality en augmented reality. Daarmee wordt het record van 2015 nu al gebroken. Toen werd er 686 miljoen dollar (622 miljoen euro) geïnvesteerd.

 

Investeringen blijven oplopen

Een groot deel van dat bedrag (794 miljoen dollar) was wel bestemd voor één bedrijf: Magic Leap. Dat Amerikaanse bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van speciale headsets voor augmented reality. Zelfs zonder die grote slokop werd er in de eerste twee maanden van 2016 niettemin al 20 keer meer geïnvesteerd dan in het vierde kwartaal van 2015. Dat blijkt uit cijfers van Digi-Capital.

 

Volgens Digi-Capital zal het daar niet bij blijven. Het adviesbureau verwacht dat de investeringen tegen 2020 zullen oplopen tot 120 miljard dollar (109 miljard euro). Dat schrijft Venturebeat. Voorlopig blijft het wel nog afwachten of virtual reality sterk zal aanslaan bij het grote publiek. Er zijn al meer dan 5 miljoen goedkope VR-brillen van Google verkocht, maar de nieuwe technologieën zijn een stuk duurder. Zo kost een headset van Oculus 799 euro en betaal je voor een HTC Vive 899 euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.