Kenwood start met eigen online verkoop in Nederland

Kenwood start met eigen online verkoop in Nederland

De Italiaanse groep DeLonghi verkoopt zijn keukenapparatuur onder het merk Kenwood voor de Nederlandse markt voortaan ook online. Ook Britten en Amerikanen kunnen al online via hun nationale site bestellen. Belgen, Fransen en Duitsers nog niet.

Nu ook rechtstreeks naar consument

De verkoop via de nationale website past in het beleid van de groep om voor de directe verkoop meer op maat van de lokale markten te werken. Het concern trok daartoe in september vorig jaar nog e-commercespecialist Alberto Billato aan. Hij kwam over van de online sportwinkel Wiggle. De Kenwood-keukenapparatuur werd eerder al via andere webwinkels, zoals Fonq.nl, verkocht.

 

De bestellingen die op werkdagen voor 12u worden geplaatst, worden nog dezelfde dag verzonden. Bestellingen geplaatst na 12u of in het weekend gaan de eerstvolgende werkdag de deur uit. Standaard wordt het bestelde goed geleverd binnen de 3 à 4 werkdagen nadat het pakket het magazijn heeft verlaten.

 

De leveringskosten bedragen 9,95 euro. Een expreszending die binnen 1 à 2 werkdagen op bestemming moet zijn, kan ook, maar kost 19,95 euro.

 

Naast het huismerk DeLonghi commercialiseert het Italiaanse bedrijf ook koffietoestellen onder het huismerk, alsook keukenapparaten van Ariette en Braun.

 

Tags: