Kijkshop doet acht winkels van de hand

Kijkshop doet acht winkels van de hand

Kijkshop verkoopt deze maand 8 winkels aan Readen Retail. Dat is de eigenaar van de online discounter D5avenue.com. Alle werknemers die in de winkels aan de slag zijn, zullen wel hun baan behouden.

Nog geen zicht op nieuwe invulling

De verkoop gaat over winkels in Amsterdam, Almelo, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Eppel en Zutphen. Voorlopig heeft Readen Retail nog niets uit de doeken gedaan rond de nieuwe plannen voor de acht winkels.


Kijkshop heeft momenteel ongeveer 100 vestigingen in Nederland en zegt dat de verkoop een strategische beslissing is, die noodzakelijk was om de omnichannel-retailformule te verbeteren.

 

Gewaarschuwd door Cor Molenaar

Retailexpert Cor Molenaar zei begin dit jaar nog dat Kijkshop één van de Nederlandse ketens is die dringend hun strategie moeten bijsturen, anders kunnen ze volgens hem in de problemen komen. Hij spreekt daarbij over de moeilijkheden rond de opkomst van e-commerce, maar ook de groeiende internationalisering waar de Nederlandse ketens zich aan moeten aanpassen.


Kijkshop is sinds maart vorig jaar in handen van de Zweedse investeerder Listérus & Partners Capital Advisors, dat het bedrijf overnam van Axcent Netherlands.

Tags: