Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel | RetailDetail

Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

In het Deense Kopenhagen heeft met Khora de eerste virtual-realitywinkel zijn deuren geopend. Klanten kunnen er niet enkel VR-brillen uittesten en kopen, ze kunnen er ook verschillende virtuele ervaringen beleven.

 

Ook ruimte voor scholen

Khora verkoopt al VR-brillen vanaf een prijs van ongeveer 13 euro, maar biedt ook de mogelijkheid om de toestellen te huren voor een halfuurtje. Daarbij biedt het verschillende ervaringen aan, zodat klanten zelf kunnen proberen hoe 'virtual reality' echt werkt. Zo kunnen ze virtueel Mars bezoeken of een computerspelletje spelen. Het is zelfs mogelijk om een schilderij van Van Gogh in te duiken.

 

“De technologie kan voor alles gebruikt worden. Je kan getransporteerd worden naar een vluchtelingenkamp en rondgeleid worden door een Syrisch meisje, of je kan iemand zijn woonkamer bezoeken”, zegt uitbater Simon Lajboschitz.

 

De winkel zal daarnaast ook ruimte bieden aan VR-startupbedrijven of freelancers. Scholen en bedrijven kunnen er ook op bezoek komen om meer te leren over het potentieel van 'virtual reality' voor opleiding of voor de industrie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.