Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

Kopenhagen krijgt eerste VR-winkel

In het Deense Kopenhagen heeft met Khora de eerste virtual-realitywinkel zijn deuren geopend. Klanten kunnen er niet enkel VR-brillen uittesten en kopen, ze kunnen er ook verschillende virtuele ervaringen beleven.

 

Ook ruimte voor scholen

Khora verkoopt al VR-brillen vanaf een prijs van ongeveer 13 euro, maar biedt ook de mogelijkheid om de toestellen te huren voor een halfuurtje. Daarbij biedt het verschillende ervaringen aan, zodat klanten zelf kunnen proberen hoe 'virtual reality' echt werkt. Zo kunnen ze virtueel Mars bezoeken of een computerspelletje spelen. Het is zelfs mogelijk om een schilderij van Van Gogh in te duiken.

 

“De technologie kan voor alles gebruikt worden. Je kan getransporteerd worden naar een vluchtelingenkamp en rondgeleid worden door een Syrisch meisje, of je kan iemand zijn woonkamer bezoeken”, zegt uitbater Simon Lajboschitz.

 

De winkel zal daarnaast ook ruimte bieden aan VR-startupbedrijven of freelancers. Scholen en bedrijven kunnen er ook op bezoek komen om meer te leren over het potentieel van 'virtual reality' voor opleiding of voor de industrie.