Leapp failliet, hoopt op doorstart

Leapp failliet, hoopt op doorstart
Foto Leapp

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

 

Winkels blijven gesloten

Het bedrijf had uitstel van betaling aangevraagd, en dat werd door de rechtbank omgezet in een faillissement. De winkels en de webshop van Leapp zijn tot nader order gesloten. Consumenten die een online bestelling hadden geplaatst én betaald, zullen die nog wel ontvangen. Dat geldt echter niet voor wie opteerde om zijn bestelling af te halen in een winkel. Retourneren of ruilen kan niet meer en garanties vervallen.

 

Leapp kende een sterke groei sinds zijn oprichting in 2011 en kwam in 2015 voor 53% in handen van Gilde Equity Management. Het bedrijf was naar eigen zeggen op zoek naar extra financiering, maar kon niet tijdig tot een overeenkomst komen met geïnteresseerde partijen. Samen met de curator wil oprichter Rogier Van Camp nu een doorstart realiseren. Daarvoor hebben zich reeds enkele kandidaten gemeld. Leapp had winkels in België, Nederland en Duitsland.