Leapp maakt doorstart in Nederland

Leapp maakt doorstart in Nederland
Foto: Ellica / Shutterstock.com

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

 

Eind juli weer 'up and running'

Leapp maakt een doorstart in handen van investeringsmaatschappij Nobel Capital, laten beide partijen weten. De oprichter van de winkelketen, Rogier van Camp, is zelf ook actief bij Nobel en dus komt de overnemer niet zomaar uit de lucht gevallen.

 

Al eind juli zou de webshop weer opstarten, terwijl ook de lopende garanties van bestaande klanten door het nieuwe bedrijf worden overgenomen. Bij de doorstart gaan wel een zeventigtal banen verloren, honderd banen zullen bewaard blijven.

 

14 Nederlandse winkels gaan door

De keten had de laatste jaren te snel uitgebreid en kwam zo in de financiele problemen. Toch gaan 14 van de 17 winkels in Nederland na de doorstart ook weer gewoon open. Alleen de vestigingen in Tilburg, Apeldoorn en Almere blijven tot nader order dicht.

 

De Belgische en Duitse activiteiten van Leapp vallen buiten de doorstart. De Belgische curator onderzoekt er verder de mogelijkheden, maar in afwachting daarvan blijven de winkels dicht. Leapp wil zich “na de doorstart als omnichannelretailer focussen op haar kernactiviteiten in Nederland en daarmee een solide basis creëren voor hernieuwde groei. Hierin zien wij veel mogelijkheden”, zegt Pieter Schroeder, partner bij Nobel Capital.