Leapp wil dankzij private-equitygeld fors uitbreiden | RetailDetail

Leapp wil dankzij private-equitygeld fors uitbreiden

Leapp wil dankzij private-equitygeld fors uitbreiden

Verkoper van refurbished Apple-producten Leapp is een partnerschap aangegaan met Gilde Equity Management om samen de Europese groeiambities van het bedrijf te realiseren.

Uitrol versnellen

Gilde Equity Management is een onafhankelijk private-equitybedrijf dat Leapp moet helpen ook internationaal verder te laten groeien. Momenteel heeft die laatste zeven fysieke winkels in Nederland, twee in België en eentje in Duitsland. Vorige week opende er nog een nieuwe vestiging in Gent. Dankzij de samenwerking met Gilde mikt de keten op een verdubbeling van het aantal winkels in België en Nederland en een flinke groei van het aantal winkels in Duitsland.

 

"In Gilde heb ik een partner gevonden die mijn ondernemersambities deelt en die mij breed ondersteunt. Door deze samenwerking hebben we de financiële slagkracht om de uitrol van Leapps bewezen concept sterk te versnellen.", aldus oprichter Rogier van Camp.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.

Fnac Darty groeit verder dankzij samenwerkingen

23/04/2018

Elektronicareus Fnac Darty zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet licht groeien. De groep boekte naar eigen zeggen grote vooruitgang in zijn herstelplan: eind 2018 wil het bedrijf voor 130 miljoen euro aan synergievoordelen realiseren.

De ‘Schnäppcam’ lokt klanten weer naar de winkel

16/04/2018

De strijd aanbinden met webshops lijkt in deze tijd een verloren zaak voor veel fysieke winkels, maar niet alle winkeliers gooien zomaar de handdoek in de ring. Dat bewijst een Duitse witgoedhandelaar die een originele manier vond om klanten te lokken.