Leapp wil dankzij private-equitygeld fors uitbreiden | RetailDetail

Leapp wil dankzij private-equitygeld fors uitbreiden

Leapp wil dankzij private-equitygeld fors uitbreiden

Verkoper van refurbished Apple-producten Leapp is een partnerschap aangegaan met Gilde Equity Management om samen de Europese groeiambities van het bedrijf te realiseren.

Uitrol versnellen

Gilde Equity Management is een onafhankelijk private-equitybedrijf dat Leapp moet helpen ook internationaal verder te laten groeien. Momenteel heeft die laatste zeven fysieke winkels in Nederland, twee in België en eentje in Duitsland. Vorige week opende er nog een nieuwe vestiging in Gent. Dankzij de samenwerking met Gilde mikt de keten op een verdubbeling van het aantal winkels in België en Nederland en een flinke groei van het aantal winkels in Duitsland.

 

"In Gilde heb ik een partner gevonden die mijn ondernemersambities deelt en die mij breed ondersteunt. Door deze samenwerking hebben we de financiële slagkracht om de uitrol van Leapps bewezen concept sterk te versnellen.", aldus oprichter Rogier van Camp.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.