LG Electronics heeft hoge verwachtingen voor 2017 | RetailDetail

LG Electronics heeft hoge verwachtingen voor 2017

LG Electronics heeft hoge verwachtingen voor 2017

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG Electronics verwacht in 2017 zowel zijn omzet als zijn winstgevendheid op te krikken. Dat liet het verstaan bij de bekendmaking van de cijfers van het vierde kwartaal, waarin het een fiks verlies leidde.

Concurrentie in smartphonemarkt

LG haalde in het vierde kwartaal een omzet van 14,8 biljoen won (11,7 miljard euro): dat is 1,5% meer dan een jaar geleden, maar toch moest het bedrijf een groot verlies slikken. Het operationeel verlies kwam uit op 28 miljoen euro, terwijl er een jaar geleden nog een operationele winst was van 279 miljoen euro. Het nettoverlies liep zelfs op tot 207 miljoen euro, waar dat een jaar eerder nog maar 112 miljoen euro was.

 

LG heeft al een tijd te kampen met zware concurrentie in de smartphonemarkt en het topmodel van vorig jaar, de LG G5, presteerde bovendien onder de verwachtingen. In totaal verkocht LG 14,1 miljoen smartphones in het vierde kwartaal, 8% minder dan een jaar eerder. Over het volledige jaar gingen er 55 miljoen toestellen over de toonbank, 5 miljoen minder dan in 2015.

 

Dit jaar verwacht LG veel meer van zijn smartphoneverkoop, met de lancering van een nieuw vlaggenschip en een budgetmodel dat de grote massa moet aanspreken. Daarnaast verwacht het een grotere vraag naar tv’s uit het duurdere segment.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.   

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Opnieuw minder kwartaalwinst voor H&M Group

28/06/2018

De Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritz, de groep boven modeketens als H&M, COS, Monki of nog &Other Stories, ziet zijn winst nu al voor het vierde kwartaal op een rij lager uitkomen dan gedacht.