Media Markt Amsterdam Centrum neemt naam en voorraad Fame over | RetailDetail

Media Markt Amsterdam Centrum neemt naam en voorraad Fame over

Media Markt Amsterdam Centrum neemt naam en voorraad Fame over

Media Markt Amsterdam Centrum heeft de volledige film- en muziekvoorraad van de failliete entertainmentwinkel Fame overgenomen. Daarnaast neemt de winkel ook alle rechten op het gebruik van de naam over.

Winkels moeten belevingsplek worden

Dankzij die overname kan Fame binnenkort al zijn comeback vieren in de Media Markt Amsterdam Centrum aan de Oosterdokskade. Door de overname van het assortiment van Fame zegt het filiaal van Media Markt nu het grootste entertainmentassortiment in Nederland te hebben.

 

"Winkelbeleving en service zijn voor Media Markt belangrijke pijlers. Door het enorme assortiment dat ontstaat, kan het zomaar zijn dat je verrast wordt met een vondst, geattendeerd wordt op een muziekpareltje of nieuwe muziek of films ontdekt in de winkel. Of dat je er je favoriete artiest ontmoet bij een signeersessie," zegt Barry van Ruiven, directeur Media Markt Nederland.

 

De overname hoort ook in de strategie van Media Markt om van de fysieke winkels steeds meer een belevingsplek te maken. "Winkelen gaat nog leuker worden. We gaan er alles aan doen om bezoekers een fantastische beleving te geven," zegt Van Ruiven. "Denk aan optredens, signeersessies en feesten – in lijn met ons doel om van elke Media Markt een 'pleasure dome' te maken. De overname van Fame sluit hier perfect op aan."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.