Media Markt Amsterdam Centrum neemt naam en voorraad Fame over | RetailDetail

Media Markt Amsterdam Centrum neemt naam en voorraad Fame over

Media Markt Amsterdam Centrum neemt naam en voorraad Fame over

Media Markt Amsterdam Centrum heeft de volledige film- en muziekvoorraad van de failliete entertainmentwinkel Fame overgenomen. Daarnaast neemt de winkel ook alle rechten op het gebruik van de naam over.

Winkels moeten belevingsplek worden

Dankzij die overname kan Fame binnenkort al zijn comeback vieren in de Media Markt Amsterdam Centrum aan de Oosterdokskade. Door de overname van het assortiment van Fame zegt het filiaal van Media Markt nu het grootste entertainmentassortiment in Nederland te hebben.

 

"Winkelbeleving en service zijn voor Media Markt belangrijke pijlers. Door het enorme assortiment dat ontstaat, kan het zomaar zijn dat je verrast wordt met een vondst, geattendeerd wordt op een muziekpareltje of nieuwe muziek of films ontdekt in de winkel. Of dat je er je favoriete artiest ontmoet bij een signeersessie," zegt Barry van Ruiven, directeur Media Markt Nederland.

 

De overname hoort ook in de strategie van Media Markt om van de fysieke winkels steeds meer een belevingsplek te maken. "Winkelen gaat nog leuker worden. We gaan er alles aan doen om bezoekers een fantastische beleving te geven," zegt Van Ruiven. "Denk aan optredens, signeersessies en feesten – in lijn met ons doel om van elke Media Markt een 'pleasure dome' te maken. De overname van Fame sluit hier perfect op aan."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.