Media Markt Nederland verkoopt Kindles | RetailDetail

Media Markt Nederland verkoopt Kindles

Media Markt Nederland verkoopt Kindles

Elektronicaketen Media Markt verkoopt nu ook in Nederland Kindles, de e-readers van Amazon. Het is de eerste keer dat de e-readers van Amazon in Nederland in een fysieke winkel te koop zijn.

Groter publiek

Het is niet echt een verrassing dat Amazon ook in Nederland een partner heeft gezocht om de Kindles fysiek te gaan verkopen. Midden november lanceerde het Amerikaanse bedrijf immers Amazon.nl, waar het voorlopig enkel e-books verkoopt.

 

Door de Kindles bij Media Markt te verkopen spreekt Amazon onmiddellijk een veel groter publiek aan. Voorlopig gaat het om een exclusieve samenwerking met Media Markt, maar het is nog niet geweten of er in de toekomst nog andere partners komen.

 

De goedkoopste Kindle e-reader is te vinden voor 79 euro, terwijl de duurdere modellen over de toonbank gaan voor een prijs van 189 euro. De Kindle Tablets zijn voorlopig nog niet te koop in Nederland. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.