Media Markt over de schreef met mystery shoppers | RetailDetail

Media Markt over de schreef met mystery shoppers

Media Markt over de schreef met mystery shoppers

Elektronicagigant Media Markt is in Nederland op de vingers getikt door privacywaakhond College Bescherming Persoonsgegevens. De onderneming ging in de fout bij het filmen van personeel met verborgen camera's bij de inzet van mystery shoppers.

Mogelijk ook sancties voor Media Markt

Naar aanleiding van ophef in de media over dit onderwerp stelde het CBP een onderzoek in. Het is nog niet duidelijk of de privacywaakhond ook sancties gaat opleggen aan Media Markt. Ook een nieuwe beleidslijn binnen Media Markt rond het in het geheim filmen van personeel bij de elektronicaketen wordt door het CBP naar de prullenbak verwezen.

 

Het CBP stelt dat het gebruik van verborgen camera's alleen is toegestaan als er serieuze verdenking is van fraude of diefstal: voor trainingsdoeleinden zijn andere middelen beschikbaar. Media Markt kreeg een extra tik op de vingers omdat management beelden van de beveiligingscamera's ook heeft gebruikt om werknemers aan te spreken op hun functioneren. Dat is in strijd met de wet, omdat bewakingscamera's daar niet voor bedoeld zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.