Media Markt over de schreef met mystery shoppers

Media Markt over de schreef met mystery shoppers

Elektronicagigant Media Markt is in Nederland op de vingers getikt door privacywaakhond College Bescherming Persoonsgegevens. De onderneming ging in de fout bij het filmen van personeel met verborgen camera's bij de inzet van mystery shoppers.

Mogelijk ook sancties voor Media Markt

Naar aanleiding van ophef in de media over dit onderwerp stelde het CBP een onderzoek in. Het is nog niet duidelijk of de privacywaakhond ook sancties gaat opleggen aan Media Markt. Ook een nieuwe beleidslijn binnen Media Markt rond het in het geheim filmen van personeel bij de elektronicaketen wordt door het CBP naar de prullenbak verwezen.

 

Het CBP stelt dat het gebruik van verborgen camera's alleen is toegestaan als er serieuze verdenking is van fraude of diefstal: voor trainingsdoeleinden zijn andere middelen beschikbaar. Media Markt kreeg een extra tik op de vingers omdat management beelden van de beveiligingscamera's ook heeft gebruikt om werknemers aan te spreken op hun functioneren. Dat is in strijd met de wet, omdat bewakingscamera's daar niet voor bedoeld zijn.

Tags: