Media Markt of Vanden Borre naar Makro? | RetailDetail

Media Markt of Vanden Borre naar Makro?

Media Markt of Vanden Borre naar Makro?

Makro zou onderhandelingen voeren met ketens als Media Markt en Vanden Borre om de elektroafdeling in de Belgische Makro-winkels te redden. De keten wil in de toekomst immers zelf enkel nog feestartikelen, producten voor de bouw en verse voeding verkopen.

Banenverlies beperken

Makro hoopt zo de resultaten terug op het goede pad te brengen: vorig jaar werd immers een nettoverlies van 33 miljoen euro geleden. Die verandering van strategie gaat echter ook gepaard met het schrappen van ongeveer 500 banen in België.

 

In een poging om die banen nu toch voor een deel te redden, heeft Makro aan de vakbonden laten weten dat het onderhandelingen heeft opgestart met ketens als Media Markt en Vanden Borre. De bedoeling is dat één van die ketens de elektroafdelingen van Makro overneemt. De vakbonden hopen alvast dat het banenverlies zo beperkt kan worden, al geldt dan natuurlijk wel de voorwaarde dat het personeel door één van die ketens wordt overgenomen. Desgevraagd wil Makro over het nieuws, dat eerst in Gazet van Antwerpen verscheen, echter geen commentaar kwijt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

LVMH-topman Arnault pompt miljoenen in BackMarket

14/06/2018

BackMarket, een Franse start-up die zich positioneert als (super)marktplaats voor ‘refurbished’ ofte ‘opgelapte’ tweedehandse smartphones, tablets en laptops, heeft zopas 41 miljoen euro groeigeld opgehaald.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.