Media Markt of Vanden Borre naar Makro? | RetailDetail

Media Markt of Vanden Borre naar Makro?

Media Markt of Vanden Borre naar Makro?

Makro zou onderhandelingen voeren met ketens als Media Markt en Vanden Borre om de elektroafdeling in de Belgische Makro-winkels te redden. De keten wil in de toekomst immers zelf enkel nog feestartikelen, producten voor de bouw en verse voeding verkopen.

Banenverlies beperken

Makro hoopt zo de resultaten terug op het goede pad te brengen: vorig jaar werd immers een nettoverlies van 33 miljoen euro geleden. Die verandering van strategie gaat echter ook gepaard met het schrappen van ongeveer 500 banen in België.

 

In een poging om die banen nu toch voor een deel te redden, heeft Makro aan de vakbonden laten weten dat het onderhandelingen heeft opgestart met ketens als Media Markt en Vanden Borre. De bedoeling is dat één van die ketens de elektroafdelingen van Makro overneemt. De vakbonden hopen alvast dat het banenverlies zo beperkt kan worden, al geldt dan natuurlijk wel de voorwaarde dat het personeel door één van die ketens wordt overgenomen. Desgevraagd wil Makro over het nieuws, dat eerst in Gazet van Antwerpen verscheen, echter geen commentaar kwijt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zo vertelt Philips Hue een emotioneel merkverhaal op de winkelvloer

24/05/2018

De geconnecteerde Hue-lampen bezorgen de verlichtingsmarkt nieuwe impulsen. Maar hoe breng je de klantreis in kaart voor een volstrekt nieuwe productcategorie? Dat is de uitdaging voor de trademarketingafdeling van Philips Lighting.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

Fnac Darty en MediaMarkt Saturn sluiten inkoopalliantie

16/05/2018

De Franse elektronicaretailer Fnac Darty, de groep achter het Belgische Vanden Borre en het Nederlandse BCC, heeft een inkoopalliantie gesloten met concurrent MediaMarkt Saturn.

Amazon wil Walmart overtroeven in de Flipkart-deal

03/05/2018

De strijd om de Indische e-commercemarkt barst los: ook Amazon zou nu een gooi doen naar een meerderheidsaandeel in Flipkart. Daarmee hoopt het Walmart, dat al gesprekken was gestart met de Indische e-tailer, af te troeven.

"Amazon het goedkoopst, maar niet de beste service"

26/04/2018

Een onderzoek van De Standaard tussen honderd populaire elektrotoestellen wijst Amazon duidelijk aan als de goedkoopste. Klanten die een goede service willen, zijn echter beter af bij Coolblue en Media Markt.

Amazon brengt robots naar de huiskamer

24/04/2018

Amazon sleutelt in het geheim aan robots voor bij mensen thuis. Volgens persagentschap Bloomberg wil de technologiereus de robots nog dit jaar bij medewerkers in huis testen en de huisrobots mogelijk al in 2019 uitrollen.