Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland | RetailDetail

Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland

Media Markt verhuurt elektronica in Duitsland

Media Markt is in Duitsland gestart met een proefproject waarbij klanten hun elektronica kunnen huren, met de optie om het later aan te kopen. Een product moet daarbij wel minstens voor een maand gehuurd worden.

Afhandeling online geregeld

Momenteel zijn er enkele honderden producten die kunnen gehuurd worden, van spelconsoles tot tv’s, telefoons en camera’s. Een product mag zo lang gehuurd worden als de klant wil. Zodra de klant het volledige aankoopbedrag heeft uitgegeven aan huurgeld, kan hij het product aankopen voor de prijs van nog drie keer de huur voor een maand.

 

Het huren van een iPad kost momenteel zestig euro per maand, terwijl voor een consolespel acht euro per maand moet worden neergeteld. Media Markt werkt voor de service samen met de Berlijnse startup Grover. De volledige afhandeling van de huur wordt online geregeld.

 

Momenteel prijst Media Markt in Duitsland de nieuwe service aan als een tijdelijk actie, maar het zou wel degelijk over een proefproject gaan, dat bij succes mogelijk voor langere tijd en in andere landen wordt geïmplementeerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Leapp maakt doorstart in Nederland

20/07/2018

Leapp , een retailer van tweedehands Apple-toestellen, maakt in Nederland een doorstart onder leiding van het investeringsbedrijf van de oprichter. Begin juni ging de keten failliet, maar eind juli zou ze al opnieuw starten.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Samsung maakt zich zorgen over eigen groei

06/07/2018

Technologiegigant Samsung is niet positief over de eigen resultaten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht een niet al te geweldige groei in het tweede kwartaal van dit jaar: de verkoop van smartphones stelt teleur.

Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof

26/06/2018

Mogelijk is er een alliantie in de maak tussen de twee grootste Duitse warenhuisketens. Het Canadese Hudson’s Bay, eigenaar van Kaufhof, praat opnieuw met Signa Holding, dat in 2014 Karstadt overnam.