Media Markt verlaat Mechelse Bruul

Media Markt verlaat Mechelse Bruul

Media Markt wil tegen het einde van dit jaar zijn vestigingen op de Bruul in Mechelen sluiten. In plaats daarvan gaat het nu op zoek naar een winkel aan de rand van de stad. Ook United Brands trekt weg van de Bruul.

 

Mobiliteitsproblemen

Media Markt opende enkele jaren geleden een vestiging op twee verdiepingen in het winkelcentrum, maar in het najaar van 2015 werd al besloten om één verdieping af te stoten. Nu wordt dus besloten om volledig weg te trekken.

 

De beslissing van de elektronicaketen is een gevolg van de mobiliteitsproblemen rond de Bruul. De stad had immers een nieuwe parking beloofd, maar drie jaar na de opening van het winkelcentrum is die er nog steeds niet.

 

“De Bruul en zijn mobiliteitsproblematiek zijn gekend. De dichtst bijgelegen parking is de Zandpoortvest, want de capaciteit van de Grote Markt is beperkt. We kunnen dat proberen oplossen met gratis levering aan huis. Maar waarom zouden mensen dan nog naar de winkel gaan als online aankopen makkelijker gaat”, stel Sven Degezelle, CEO bij Media Markt België.