Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

 

Mix van online en offline

De winkel in Innsbruck belooft een naadloze versmelting van de voordelen die online en offline shopping elk te bieden hebben. Klanten vinden er het gebruikelijke aanbod van producten op de rekken en kunnen, indien gewenst, overleggen met experten aanwezig in de winkel. De koop effectief rond maken gebeurt echter met een app in plaats van aan de kassa.

 

De app werd ontwikkeld in samenwerking met de Britse startup MishiPay en kan gratis geïnstalleerd worden op smartphones. Het principe is eenvoudig: de app scant de barcode van de items die de klant koopt en betaalt ervoor via kredietkaart of PayPal.

 

Scannen, betalen, vertrekken

"Saturn Express vertegenwoordigt een nieuw winkelconcept dat ontwikkeld werd om verbruikers bij te staan in een steeds meer gedigitaliseerde wereld," stelt Martin Wild, innovatiemanager bij de MediaMarktSaturn Retail Group. "Onze Scan, Pay and Leave-technologie brengt het allerbeste van de online betaalervaring naar de fysieke winkel."

 

De nieuwe Saturn Express, gelegen in het Sillpark in Innsbruck, is de eerste winkel in zijn soort, maar zeker niet de eerste technologische innovatie waarmee Media Markt Saturn op de proppen komt om de winkelervaring van zijn klanten te verrijken. In november vorig jaar lanceerde de elektronicagigant naar eigen zeggen nog de eerste volledig virtuele winkelwereld die gebruikmaakt van virtuele realiteit.