Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Media Saturn lanceert eerste kassaloze winkel in Oostenrijk

Saturn opende vandaag Europa's allereerste kassaloze elektronicawinkel in Oostenrijk. De voormalige Metro Group-keten biedt zijn klanten het gebruikelijke advies bij aankoop, maar betalen moet gebeuren via een app.

 

Mix van online en offline

De winkel in Innsbruck belooft een naadloze versmelting van de voordelen die online en offline shopping elk te bieden hebben. Klanten vinden er het gebruikelijke aanbod van producten op de rekken en kunnen, indien gewenst, overleggen met experten aanwezig in de winkel. De koop effectief rond maken gebeurt echter met een app in plaats van aan de kassa.

 

De app werd ontwikkeld in samenwerking met de Britse startup MishiPay en kan gratis geïnstalleerd worden op smartphones. Het principe is eenvoudig: de app scant de barcode van de items die de klant koopt en betaalt ervoor via kredietkaart of PayPal.

 

Scannen, betalen, vertrekken

"Saturn Express vertegenwoordigt een nieuw winkelconcept dat ontwikkeld werd om verbruikers bij te staan in een steeds meer gedigitaliseerde wereld," stelt Martin Wild, innovatiemanager bij de MediaMarktSaturn Retail Group. "Onze Scan, Pay and Leave-technologie brengt het allerbeste van de online betaalervaring naar de fysieke winkel."

 

De nieuwe Saturn Express, gelegen in het Sillpark in Innsbruck, is de eerste winkel in zijn soort, maar zeker niet de eerste technologische innovatie waarmee Media Markt Saturn op de proppen komt om de winkelervaring van zijn klanten te verrijken. In november vorig jaar lanceerde de elektronicagigant naar eigen zeggen nog de eerste volledig virtuele winkelwereld die gebruikmaakt van virtuele realiteit.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Slimme koelkast Samsung bestelt bij Albert Heijn

14/03/2018

Samsung en Albert Heijn gaan samenwerken voor online boodschappen: de nieuwe koelkasten van Samsung laten je vanop afstand in de koelkast kijken, waarna je met de Appie-app meteen de ontbrekende boodschappen kan bestellen.

Delhaize opent innovatieve conceptwinkel in Boekarest

13/03/2018

De Roemeense supermarktketen Mega Image, onderdeel van het Belgisch-Nederlandse Ahold Delhaize, heeft in het centrum van Boekarest een conceptwinkel geopend. Die moet "een ongeëvenaarde winkelervaring bieden" in het hart van de stad.

Ekoplaza lanceert plasticvrije pop-up in Amsterdam

02/03/2018

Supermarktketen Ekoplaza heeft in Amsterdam een volledig plasticvrije winkel geopend. De tijdelijke uitbreiding van de vestiging aan de Jan Pieter Heijestraat biedt 680 plasticvrije producten aan.

Arket opent vandaag in Amsterdam

02/03/2018

Vandaag opent in Amsterdam een nieuwe vestiging van Arket, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep. Het is na Brussel, Kopenhagen, Londen (2) en München nog maar de zesde winkel van de keten.

Online en offline prijzen Media Markt gelijk getrokken

26/02/2018

Ceconomy gaat de online en offline prijzen bij Media Markt en Saturn gelijktrekken. De digitale prijskaarten die al een tijdje te vinden zijn in de winkels maken dat mogelijk, omdat die in real-time kunnen worden aangepast.

Voor het eerst minder smartphones verkocht

22/02/2018

2017 mag dan alweer een recordjaar zijn voor de smartphoneverkopers, toch begint de markt af te koelen: in het vierde kwartaal gingen voor het eerst sinds 2004 wereldwijd minder smartphones over de toonbank.

Back to top