MediaMarkt bouwt hypermodern distributiecentrum aan de grens

Foto: joachim affeldt / Shutterstock.com

MediaMarkt bouwt een gloednieuw distributiecentrum in het Brabantse Etten-Leur, vlakbij de Belgisch-Nederlandse grens. Het logistiek centrum wordt 70.000 m² groot en hoort ‘state-of-the-art’ te zijn.

 

Logistiek hart van Nederland

Op het bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur, volgens de Belgische Groep Heylen “het hart van de logistieke hotspot West-Brabant”, is MediaMarkt Nederland met de bouw gestart van een - naar eigen zeggen - “state-of-the-art” distributiecentrum. Er komt zo een magazijn met 55.000 m² aan opslagruimte, waardoor de bevoorrading en distributie van de winkels er centraal georganiseerd zal kunnen worden. Zo moet ook de efficiëntie voor leveranciers verbeteren, wat volgens MediaMarkt dan weer “een positieve impact zal hebben op de service voor de consument”, zowel online als in de 49 Nederlandse winkels.

 

Het distributiecentrum zal ongeveer 150 nieuwe jobs opleveren. Wel is nog niet duidelijk of ook het huidige distributiecentrum in Nieuwegein in gebruik blijft na de oplevering van het nieuwe gebouw. Wanneer het dc de deuren opent, is voorlopig evenmin geweten. MediaMarkt is weliswaar al sinds vorig jaar bezig met het centraliseren van voorraden, zodat de winkels zelf minder stockruimte hoeven te voorzien. Voor het magazijn in opbouw werkt de elektronicaretailer samen met ID Logistics, dat de logistieke dienstverlening voor zijn rekening neemt, en met Heylen Warehouses, de logistieke vastgoedpoot van de Belgische groep Heylen.