MediaMarkt-moeder Ceconomy wil fors besparen

MediaMarkt-moeder Ceconomy wil fors besparen
Foto: Shutterstock.com

Ceconomy, eigenaar van de elektrowinkelketens MediaMarkt en Saturn, kondigt een grondige herstructurering aan. Het Duitse bedrijf wil snijden in de personeelskosten en een aantal activiteiten afstoten.

 

500 jobs weg?

Gisterenavond heeft de nieuwe CEO van Ceconomy, Jörn Werner, een uitgebreid bezuinigingsprogramma aangekondigd: hij wil de kosten jaarlijks met 110 tot 130 miljoen euro verminderen. Volgens het Duitse Handelsblatt zullen daarbij ongeveer 500 banen verloren gaan. Het doel is "om processen en structuren in de hele organisatie te stroomlijnen. Op deze manier kunnen we ons meer richten op de behoeften van onze klanten dan voorheen en de basis leggen voor duurzame en winstgevende groei in de toekomst", aldus Werner.

 

Het besparingsprogramma bestaat uit twee pijlers. De eerste omvat de reorganisatie van de centrale en administratieve diensten in het hoofdkantoor van Ceconomy in Düsseldorf en op de hoofdzetel van MediaMarktSaturn in Ingolstadt. De tweede pijler betreft de mogelijke desinvestering van afzonderlijke eenheden: muziekstreamingdienst Juke wordt gesloten. De posities van iBood, een online aanbieder van dagdeals, en het re-commerce platform Flip4New worden nog nader bekeken. De volledige herstructurering zou binnen 18 maanden afgerond moeten zijn.

 

Ceconomy kampt al een tijd met tegenvallende cijfers, wat uiteindelijk leidde tot het ontslag van CEO Pieter Haas en CFO Mark Frese. Sinds begin maart van dit jaar staat het bedrijf onder leiding van Jörn Werner en Karin Sonnenmoser.