MediaMarkt-moeder groeit, maar niet in thuisland

Shutterstock.com

In de afgelopen drie maanden zag Ceconomy, moedermaatschappij van MediaMarkt en Saturn, de vergelijkbare omzet met zo’n 8% toenemen. In Duitsland, de belangrijkste markt voor het concern, verloopt het herstel echter traag.

 

Lange Duitse lockdown

Met uitzondering van Duitsland en Portugal, realiseerde Ceconomy zowat in alle landen groei. De totale omzet in de periode april-juni steeg met 7,3% tot 4,4 miljard euro, gedragen door een aanhoudende sterke vraag naar nieuwe media (computerhardware, telecomproducten en accessoires), tv’s en huishoudapparaten.

 

In Duitsland speelden de lange lockdown en de strenge coronamaatregelen de retailer parten. Sinds alle winkels daar weer open zijn, is er wel sprake van een licht herstel. De verkoop zit er echter nog niet op pre-pandemieniveau, zegt Ceconomy in een tussentijdse trading update.

 

Intussen blijft de onlineverkoop het erg goed doen, met een groei van 3,3%. Het bedrijf haalde ruim een derde van zijn inkomsten uit e-commerce. Het Duitse elektronicaconcern publiceert zijn volledige kwartaalcijfers op 12 augustus.