MediaMarkt sluit drie winkels in Makro's

Shutterstock.com

MediaMarkt gaat tegen eind deze maand drie kleinere vestigingen sluiten. Volgens de elektronicagigant zijn ze niet rendabel.

 

"Liever naar grote winkels"

De winkels in kwestie - Alleur (Luik), Eke (Oost-Vlaanderen) en Lodelinsart (Henegouwen) - bevinden zich alle drie in een Makro-filiaal. “De winkels die sluiten, zijn niet rendabel en zullen dat ook in de toekomst niet zijn”, legt woordvoerster Janick De Saedeleer in GVA uit. Volgens haar geven de klanten de voorkeur aan grotere winkels van de keten in de buurt.

 

De sluitingen zouden geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Alle 44 medewerkers kunnen in een van de 24 andere MediaMarkt-filialen terecht. Bovendien belooft de keten te "blijven investeren in fysieke winkels."

 

Ook voor Makro zijn deze sluitingen slecht nieuws, zegt vakbondsvertegenwoordiger Wilson Wellens in De Tijd. De supermarktketen ziet niet alleen de huur voor de panden wegvallen, maar zal wellicht ook minder volk over de vloer krijgen. Huur en extra klanten waren amper vier jaar geleden nochtans de reden voor Makro om te beginnen met de shop-in-shops van MediaMarkt.