MediaMarkt vraagt miljarden staatssteun in coronacrisis

Gevel winkel van retailer MediaMarkt
David Peperkamp / Shutterstock.com

Ceconomy, het moederbedrijf van elektroketens MediaMarkt en Saturn, voert gesprekken met de Duitse overheidsbank om twee miljard euro staatssteun te krijgen. Die zegt de Duitse retailer nodig te hebben wegens de coronacrisis.

 

Twee miljard euro

De Duitse elektronicagroep Ceconomy onderhandelt momenteel over twee miljard euro aan overheidshulp, omwille van de schade die het concern lijdt door de coronapandemie. Over heel Europa heeft de groep zijn winkels van MediaMarkt en Saturn immers moeten sluiten, bericht Bloomberg.

 

Zowel met de Duitse ontwikkelingsbank KfW als met de huisbanken voert de groep gesprekken over een financieringspakket, bevestigt een woordvoerder. In een van de mogelijke scenario’s die op tafel liggen, zou de staatsbank 80% van het bedrag lenen en de commerciële banken de rest, in het kader van een speciaal steunprogramma van de Duitse overheid. 

 

De aandeelkoers van Ceconomy is sinds het begin van het jaar met liefst tweederde gekelderd: het bedrijf heeft nu nog een marktwaarde van iets meer dan 700 miljoen euro. Als de retailer de deal rond krijgt, is het de tweede die in Duitsland miljardenhulp krijgt tijdens de coronacrisis. Touroperator TUI kreeg afgelopen vrijdag al een overbruggingskrediet van 1,8 miljard euro.